Hírek

2005.04.16. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Gyöngyös TERMÉSZETVÉDELEM
Megnyílt a Mátraaljai Természetvédő Egyesület kiállítása a Károly Róbert Főiskolán. A Natura 2000 című rendezvényen a természeti örökség védelmének uniós, most már ránk is vonatkozó szabályrendszerét mutatják be. A vándorkiállítás április 18-ig látogatható. (ss)

Pécs FALUSI TURIZMUS
Bár tavaly gyenge volt a megye idegenforgalma, a falusi turizmus évek óta folyamatosan növekszik – hangzott el a Baranya Megyei Falusi Turizmus Szövetség konferenciáján. A falusi vendéglátóhelyek ma már szinte a megye egészét behálózzák. A kínálat a Mecsek vonulatában és Villány–Siklós környékén a leggazdagabb. (fz)

Szombathely ÁRAMELLÁTÁS
Szeptemberben várhatóan befejeződik a Győr és Szombathely közötti 400 kilovoltos villamos távvezeték kiépítése, hangzott el a Magyar Villamos Művek Rt. sajtótájékoztatóján. A fejlesztés 15–20 évre garantál biztonságos ellátást a térségnek. (mj)

Tótvázsony BALATON KÁRTYA
A Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság legutóbbi ülésén elhangzott a Balaton kártya májusi bevezetése. Többek között olcsóbb strand- és múzeumbelépőt, kedvezményes parkolást és borkóstolást biztosítana a kártya. Az önkormányzatok és a turizmus állami irányítása közös finanszírozással működtetné a Balaton kártyát. (fc)

Doboz A LEGTISZTÁBB
Dobozon idén is megszervezték „A tiszta településért” akciót. Az iskolások papírt és vasat gyűjtöttek. Tegnap az intézmények környezetében és a ligetben takarítottak, hét végén a település többi részét veszik sorra. Doboz tavaly elnyerte Az ország legtisztább települése címet. (fm)

Nagykanizsa RENDŐRSÉG
Átadták a rendőrkapitányság épületének felújított földszinti részét pénteken. A munkálatokra mintegy 20 millió forintot költöttek. Az előállítottak kihallgatására, fogva tartására szolgáló helyiségek minden ügyészségi és uniós előírásnak megfelelnek. (mj)

Paks AJÁNDÉKOZÁS
A paksi atomerőmű korszerűbbre cseréli számítógépeit. A használatból kivont, de jól működő berendezéseket elajándékozza a vállalat. A gépek ifjúsági  és kistérségi irodákba, rendőrőrsökre, könyvtárakba és önkormányzatokhoz kerülnek. (fc)

Győr VERSENY
A megyeszékhely nyerte el a Virágos Városok és Falvak európai versenye (Entente Florale) idei nemzetközi díjkiosztó ünnepségének rendezési jogát. Magyarország 1990. óta vesz részt a versenyben. Eddig 14 magyar város és falu képviselte hazánkat és ért el helyezést a vetélkedésben. (mj)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!