Hírek

2005.04.28. 09:02

Illés Béla csak május közepén ünnepelhet

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="124"] Illés Béla nem türelmetlen
[/caption]Úgy volt, hogy ez a hét Illés Béláról szól. Az eddig ismert statisztika szerint az MTK klasszisa tegnap állíthatta volna be Szabó György 507 meccses élvonalbeli rekordját. Közben azonban a sportnapilapnál utánaszámoltak, és kiderült: a Tatabánya egykori játékosa hárommal több mérkőzést játszott, összesen 510 találkozón lépett pályára az élvonalban. A hiba 1966-ban történt, akkor számolták el Szabó mérkőzéseit. Illés tehát tegnap ünnepmentes meccsen játszott a Győr ellen, s szombaton sem kell az új rekord miatt partit szerveznie. Az MTK ügyvezető igazgatója, Fülöp Ferenc szerint jobb lett volna, ha minden marad a régiben.

– Annyiból szerencsés a helyzet, hogy időben kiderült a hiba – mondta Fülöp. – Rosszabb lett volna, ha szombaton, a rekorddöntést követően jelentik be. Egyébként úgy gondolom, kár volt utánaszámolni, maradhatott volna a régi szám. Ettől függetlenül tudomásul vesszük, s majd később megünnepeljük Illés Bélát. Fülöp szerint a 37 éves középpályást nem rázta meg a hír, miszerint hárommal több meccset kell játszania. Illés korábban úgy nyilatkozott, csak a rekorddöntés motiválja. Nos, ha nem jön közbe semmi, akkor a Kaposvár ellen, május 14-én léphet Szabó György elé az örökranglistán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!