Hírek

2005.04.13. 00:00

Hősök és bálványok: akikre a világ felfigyelt

Toronyi Attila

Közzétették a földkerekség száz legbefolyásosabb emberének listáját. A Time hírmagazin négy kategóriába sorolja őket: államférfiak és forradalmárok, művészek és a szórakoztatóipar sztárjai, az üzleti világ kiemelkedő képviselői, valamint a „hősök és bálványok”. Az első csoportban található többek között Bush amerikai elnök, Rice külügyminiszter, de a lap közéjük sorolja Kim Dzsong Il észak-koreai diktátort, Saron izraeli kormányfőt és Joseph Ratzinger bíborost is. A művészetet képviseli Dan Brown, a Da Vinci-kód című bestseller szerzője.

A listán mindössze öt sportoló található, az egyik közülük Michael Schumacher. Az NBA-kosárlabdázó LeBron James és a Világ Anti-Dopping Ügynökségének vezetője, Richard Pound is szerepel a felsorolásban. Az üzleti életben tűnt ki Roman Abramovics, a Chelsea labdarúgóklub orosz tulajdonosa, Rupert Murdoch sajtómágnás, valamint Larry Page és Sergey Brin, a Google internetes keresőmotor létrehozója. Bill Gatest, a Microsoft alapítóját viszont a „hősök és bálványok” kategóriába utalták Nelson Mandela dél-afrikai szabadságharcos, Juscsenko ukrán elnök és a dalai láma társaságában.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!