Hírek

2005.04.08. 00:00

Előre kitervelte édesanyja megölését

Előre kitervelte anyja megölését Bartha Tímea (46), aki szerdán lefejezte áldozatát.

Nagy Eszter Dóra

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálatiosztály-vezetője, Fülöp Valter lapunknak azt mondta: egy nappal a bűncselekmény elkövetése előtt egy fegyverboltban gázsprayt vásárolt a tettes. A jelenlegi adatok szerint azonban nem kábította el áldozatát. A lakásban ugyanakkor egy baltát és egy fűrészt találtak a rendőrök. Ezzel próbálta meg feldarabolni és eltűntetni áldozatát a tettes. Mint arról már lapunk is beszámolt, Bartha Tímea megölte, majd lefejezte anyját Budapesten, Albert utcai lakásukban.

A tanítónőnek két éve nem volt munkája. Anyjával, egy nyugdíjas pedagógussal élt együtt annak szerény nyugdíjából. A viszonyuk elmérgesedett. A problémákat a család is észlelte, ám Tímea nem akart szakemberhez fordulni. A viták végül tragédiához vezettek. A nő négyszer hátba szúrta anyját, még kedd délután. Az asszony halálát végül a fejére mért erős ütések okozták. Este megpróbálta feldarabolni a tetemet, de csak a lefejezéséig jutott. Aztán megriadhatott és elmenekült. Barátnőjéhez rohant, akinek beszámolt tettéről, majd onnan is elment. A barátnő értesítette a gyilkos testvérét, aki az idős áldozatot holtan találta otthonában.

Már nem élt, amikor körözni kezdték a rendőrök

Mire a rendőrség tudomást szerzett a brutális anyagyilkosságról, már a tettes sem élt. Bartha Tímea Gárdonyba utazott és a vonat elé vetette magát. Az esetre akkor még azért nem derült fény, mert a nő semmilyen iratot nem vitt magával, így a gárdonyi rendőrök nem tudták azonnal azonosítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!