Hírek

2005.04.08. 00:00

A kamara kiszűrné a kontárokat

A 2001-ben 19 szervezet égisze alatt létrejött Ingatlan Fórum befejezte, a napokban megalapított Magyar Ingatlan Tanács megkezdte működését.

B. K.

Az egyesület célja – tudtuk meg Németh Miklóstól, az egyik alapító, a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetsége főtitkárától –, hogy létrehozza az ingatlanosok köztestületi kamaráját. Csak egy ilyen, a törvény erejénél fogva hatósági jogosítványokkal felruházott érdekvédelmi szervezet képes arra, hogy a szakmából kiszűrje a kontárokat, az ingatlanszakma jó hírnevét rontó egy mobiltelefonnal alapított ügynökségeket. Ez a kamara nemcsak az ingatlangazdálkodókat, a közvetítőket, a hasznosítókat vagy a társasházak ügyeit kezelőket, hanem az építőipari és építőanyag-ipari vállalkozókat is tömörítené.

Az ingatlanszakma az elmúlt évtizedben olyan rohamos fejlődésen ment keresztül, hogy megérett az idő az érintettek működésének újragondolására. A szakma öntisztulása enélkül elképzelhetetlen – vélik az alapítók –, s ez a fogyasztók, a lakást vásárlók, eladók, bérbe adók, építők és forgalmazók elemi érdeke is. Az egyesület nyitott, bárki csatlakozhat hozzá, aki elfogadja az alapszabályt, s megfelel azoknak a feltételeknek, amit csak egy köztestület határozhat meg a tagjaival szemben. Nyugat-Európában olyan vállalkozó nem is tud a piacon boldogulni, aki nem tagja a kamarának. A megrendelőnek ugyanis ez jelenti a szakma ajánlólevelét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!