Hírek

2005.02.23. 00:00

Tőzsdejáték a gyilkosról

Tőzsdejátékot indítottak a világhálón a Fenyő-merénylet témájában. A gyilkos megnevezése körül a valódi tőzsdeszabályok szerint folyik az adás-vétel.

Szemán László

Egy internetes oldalon, a Hírbörze rovatban lehet beszállni a tőzsdézésbe. A játékos 2000 egységet kockáztat, ennyi névértékű részvényt vehet a kétféle, egyenként 100 egység értékű papírból.

A FENYOMEY-részvénybe az fektet be, aki biztos abban, hogy április 8-ig legalább egy személyt megnevez a rendőrség vagy az  ügyészség Fenyő János meggyilkolásával kapcsolatban. A FENYOMEN-részvénybe pedig az, aki ennek az ellenkezőjében biztos. Tegnap délig 232 részvényt vásároltak a játékosok, és az „igen”- részvények állnak magasabb értéken. A játékosok bíznak a hatóságokban.

A lapunknak nyilatkozó tőzsdeszakértő mindenesetre óvatosságra int. Mint mondta: a tőzsdézéshez lehetőleg pontos információk szükségesek. Nem csodálja, hogy a sajtó és egyes rendőri vezetők nyilatkozatai után azt hiszik az emberek, hogy megoldják a Fenyő-ügyet. Ebből következik, hogy kelendők a játékban az „igen”-részvények. Ő mindenesetre arra biztat, hogy nagy tételben olcsón vásároljunk „nem”-részvényeket, ugyanis bennfentesnek mondható információja szerint április 8-ig biztos, hogy nem lesz áttörés a Fenyő-fronton.

A kötvény árfolyama naponta változik

Igen: 60 pont

Nem: 40 pont

A FENYOMEY tegnap délben hatvan ponton állt. Reggeltől élénk kereskedés mellett kettő pontot zuhant. Ebből következik, hogy a FENYOMEN-részvények negyven ponton álltak. Az adatokból leszűrhető, hogy a tőzsdézők egyelőre jobban bíznak a hatóságokban, és eredményt várnak április 8-ra. Ez a játék persze senkinek sem kerül egyetlen fillérjébe sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!