Hírek

2005.02.03. 09:03

Storcz fél éve vár fizetésére

Félévi fizetéssel és a jutalmakkal adós a Démász Szeged Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnoknak. Szerződése év végén lejárt, s bár a klub elismeri a tartozást, az összeg nagyságát azonban vitatja. A kajakos pedig augusztus óta hiába vár a pénzére. Ráadásul a korábbinál roszszabb feltételekkel kapott szerződésajánlatot.

Schiller Zsolt

– Utoljára a júliusi fizetésemet kaptam meg, s azt is csak novemberben, azóta nem nagyon jelentkeznek a szegediek – mondta igencsak mérgesen Storcz. – Két választásom maradt, vagy könyörgök, vagy ügyvédhez fordulok. Nos, kértem, könyörögtem eleget, most már fizetési felszólítást küldtem. Pedig tudomásom szerint nem áll rosszul a klub, sőt a sportágban az egyik legnagyobb költségvetéssel gazdálkodhat. Mégis tartozik a fizetésemmel, az Európa- és az olimpai bajnoki jutalmammal is. Legalább a fizetésemet kapnám meg, a pluszpénzt át lehet ütemezni, hiszen olykor én is megcsúszok, és csak néhány nappal később adom fel a csekkeket. Ha vezető lennék, égne a pofámról a bőr, ha nem fizetnék az olimpiai bajnoknak. Azt nem hiszem, hogy a vezetők is a júliusi pénzüket kapták meg utoljára. Sőt, egyikük azt mondta, hogy jöjjenek inkább a fiatalok, mert az én időm lejárt. Nos, jöjjenek! Dupla vagy semmit ajánlok, kíváncsi vagyok, hányan tudnak legyőzni? Bár a fizetésemre nincs pénz, a „reménységek” több millióért Dél-Afrikában edzőtáboroztak, eredményt viszont nem hoznak. Az aranynégyes tagjai 20-22 évesen már világbajnoki címet nyertek, az itteniek még a válogatott közelébe sem kerültek…
Storcz több millió forintot vár az egyesülettől. Egy biztos, továbbáll Szegedről. Valószínűleg a Honvéd lehet az új kenyéradó.

Storcz Botond

Született: 1975. január 30., Budapest

Magasság/súly: 181cm/88kg

Egyesület: Szegedi VE

Edző: Sári Nándor

Hobbi: utazás, pihenés

Legjobb eredményei:

3-szoros olimpiai bajnok,

4-szeres világbajnok,

4-szeres Európa-bajnok,

16-szoros magyar bajnok

Kitüntetések:

Az év sportolója (1997),

Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (2000),

Köztársasági Érdemrend

középkeresztje (2004)

Testvérei: Balázs (30), Ákos (28)

Felesége: Mednyánszki Szilvia

Gyermeke: Dorka Viktória

Iskolai végzettség:

Testnevelési Egyetem

(szakedző)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!