Hírek

2005.02.07. 05:49

Nyoma veszett Kisbandinak

Lakatos Andrásról utoljára 2003. novemberében lehetett hallani a budapesti éjszakában. Kisbandi állítólag összetűzött egy arab vállalkozóval. Valószínűleg már nem él.

Szemán László

A budapesti éjszakai életben csak Kisbandiként ismert Lakatos Andrásnak lassan másfél éve ismét nyoma veszett. 1996 után megint körözik a hatóságok, igaz ezúttal csak itthon keresik, és nem világszerte, mint kilenc éve. Lakatost 416 rendbeli csalás miatt tavaly januárban két év nyolchónapos börtönre ítélte jogerősen a Fővárosi Bíróság. 1994 februárjában új Daciák ígéretével 416 román polgártól csalt ki társaival  csaknem harmincnyolcmillió forintot. Az autókat nem szállították le, ám a pénzt sem adták vissza.

A szabadlábon védekező Kisbandi nem jelent meg az ítélethirdetésen. Ügyvédje sem  tudja, merre járhat. Tavaly márciusban kellett volna bevonulnia a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, ám a behívóját sem vette át. Június végén elrendelték  ellene az országos körözést. A rendőrség azóta is keresi, mindhiába. A Fővárosi Bíróság pedig addig nem ad ki nemzetközi elfogatóparancsot, amíg nem merül fel, hogy külföldre távozott volna.

A fővárosi éjszakában az eltünése után azt  beszélték Kisbandi üzleti vitába keveredett egy arab vállalkozóval. Állítólag közösen terveztek létrehozni Békés megyében egy sportcentrumot, és Kisbandi ehhez kapott az arabtól több mint 40 millió forintot. „A beruházás nem kezdődött el, az arab egyre idegesebb lett, Kisbandi lelépett”, fogalmaztak az éjszakában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!