Hírek

2005.02.09. 06:09

Nem épül drávai vízi erőmű

BAMA

Zágráb a következő tíz évben nem foglalkozik a Drávára tervezett vízi erőmű kérdésével – mondta a horvát miniszterelnök Budapesten. Ivo Sanader hangsúlyozta: a figyelmet inkább a kopácsi rét aknamentesítésére, majd természetvédelmi területté alakítására összpontosítják.
Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke arról biztosította a horvát vendéget, hogy hazánk továbbra is segíti déli szomszédunk uniós csatlakozását. „Horvátország EU-tagsága példaértékű lehet a balkáni térség többi országa számára is” – fogalmazott a házelnök.
Ivo Sanader, aki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök meghívására egynapos látogatáson tartózkodott a magyar fővárosban, gazdasági kapcsolatokról, a határ menti együttműködés erősítéséről, valamint várhatóan a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság közös megrendezésére benyújtandó pályázati szándékról tárgyalt a vendéglátókkal. A két kormányfő jelenlétében a szociális biztonságról szóló magyar–horvát egyezményt írt alá Rácz Jenő egészségügyi miniszter és kollé-gája, Branko Vukelic.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!