Hírek

2005.02.23. 07:23

Nehéz dolga lesz a Fradi kéziseinek

S. Zs.

Gyorsan elkészítették a negyeddöntők párosítását az európai kézilabda kupákban, hiszen csak  a hétvégén állt össze a negyeddöntők mezőnye.
A magyarok közül a Dunaferr a Bajnokok Ligája csoportmecscsei után azonnal tudhatta, hogy a dán Viborg ellen kell csatáznia a négy közé jutásért, az FTC és  a Cornexi viszont csak a sorsolás után szembesülhetett azzal, hogy szintén dán csapattal mérkőzik  – a Gudméval és a Horsensszel – az EHF-kupában. Ugyanitt a Győrnek nem kell messzire utaznia, lévén a román Silcotub Zalau az ellenfele. Ebből a hármasból az FTC-nek lesz a legnehezebb dolga.
Mindhárom magyar csapat itthon kezdi a párharcot, március második hétvégéjén.
Macedóniával mérkőzik meg a magyar férfi kézilabda-válogatott a 2006. január 26. és február 5. közötti svájci Európa-bajnokságra selejtező sorozat júniusi zárókörében. Skaliczki László szövetségi kapitány együttese idegenben kezd június 11-én vagy 12-én, míg a visszavágót egy héttel később rendezik.  A győztes jut ki a kontinensviadalra.
– Nehéz ellenfelet kaptunk, de rosszabbul is járhattunk volna. A célkitűzés adott, ott kell lenni az Eb-n, így a júniusi párharcot nyernünk kell – mondta a kapitány.
Az Eb-n biztos induló a címvédő Németország, a házigazda Svájc, valamint a 2004-es szlovéniai kontinensverseny 2-5. helyezettje, Szlovénia, Dánia, Horvátország és Oroszország. A hatoshoz csatlakozik a selejtező utolsó körének tíz továbbjutója. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!