Hírek

2005.02.16. 00:00

Mégis királyné lesz Károly kedvese?

Brit sajtóértesülések szerint trónra lépésekor Károly herceg (56) mégiscsak királynévé koronáztatná Camilla Parker Bowlest (57), jövendő hitvesét. A hír nem kis megütközést keltett a szigetországban, hiszen közvélemény-kutatások szerint a lakosság elsöprő többsége (94 százléka) ellenzi a koronaherceg szándékát. Károlyt lesújtotta a felmérés eredménye, ám bízik abban, hogy idővel megváltozik az alattvalók véleménye.

T. A.

A trónörökös megkoronázásakor a hivatalos „szándéknyilatkozat” alapján Camillát csupán a hercegnői cím illetné meg, ám a britek gyanakodnak. A Bucking-ham-palota egyszer már felültette a népet, amikor közölte: Károly nem akar újranősülni.

A szakértők is úgy vélik, a hagyományok szerint az új király feleségéből automatikusan királyné lesz. Ezt legfeljebb egy új jogszabállyal lehetne megakadályozni. Ami pedig a lakosság érzületének megváltozását illeti: Camillának igyekeznie kellene, hogy népszerűségben felvegye
a versenyt a néhai Diana hercegnővel. A britek ugyanis Károly herceg első házasságának megromlásáért Camillát teszik felelőssé.

 

T. A. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!