Hírek

2005.02.28. 05:23

Kovács mesterhármasa

Bár az időjárás nem volt rossz, a pályák állapota szinte mindenütt hagyott kívánnivalót maga után.

Árvay Sándor

[caption id="" align="alignleft" width="212"] Kovács Zoltán a legszebb napjait idézte a Vasas elleni edzőmeccsen: három gólt is szerzett
[/caption]A hétfői MLSZ tisztújító közgyűlés után döntenek a szövetség vezetői véglegesen a tavaszi nyitány elhalasztásáról, ám a pályák jelenlegi állapota valószínűsíti az egyhetes csúszást. Kispesten és Békéscsabán nem is tudtak a hét végén edzőmeccset rendezni.

Az újpesti műfüvön viszont fővárosi derbit láthatott a népes közönség, köztük a vendég Vasas örökifjú (immár 83. éves) egykori mestere, Illovszky Rudolf, s Lothar Matthäus szövetségi kapitány. A német szakember elsősorban a válogatott keretnél számításba vehető játékosokat, leginkább Simek Péter és Fehér Csaba teljesítményét figyelte, majd hosszan tanácskozott a Megyeri úti csapat vezetőedzőjével, Mészöly Gézával.

A ciprusi táborzás után pihenőt kapott a hét végére a Fradi (ám hogy ne maradjon „esemény” nélkül a klub: a népligeti sportcentrumban szombaton feltörték Tepszics Ignác sportigazgató kocsiját), játszott viszont a spanyolországi túráról hazatért Nyíregyháza, s tesztelte két brazil focistáját. Debrecenben is bővülhet a keret: a fizetések elmaradása miatt távozni szándékozó békéscsabaiak közül Grúz Tamás már játszott is, de várható, hogy a gólerős román Valentin Miculescu is követi őt
– s egykori viharsarki mesterét, Supka Attilát – a Hajdúságba.

Az MTK-nál viszont közös megegyezéssel szerződést bontott a román Daniel Rednic, aki valószínűleg Temesvárra  igazol. Pápán szurkolói ankéton mutatták be az újoncokat: Darius Miclea és Dorel Mutica Romániából, Hercegfalvi Zoltán és Szabó Tibor a közeli Székesfehérvárról tette át székhelyét. Az anyagi gondokkal küszködő FC Fehérvár egyébként tovább gyengült a hét végén: az NB II-es Felcsúthoz szerződött Szalai Tamás a nyolcadik játékos, aki a télen elhagyta Csertői Aurél edző társulatát.

Győzött az MTK a besztercebányaiak otthonában

Pasching–Győr 4-1 (az NB I-es csapat gólszerzője: Kenesei K.), Újpest–Vasas 4-2 (Kovács Z. 3, Fehér Cs., illetve Gyánó és Horváth P.), Nyíregyháza–Trebisov 3-1 (Nikolic, Laskai, Thiago), Banska Bystrica–MTK 1-3 (Hrepka, Kanta J. és Zabos), Debrecen–Zalau 2-0 (Sitku, Kerekes), Zalaegerszeg–Szombathelyi Haladás 1-1 (Andorka), Abaújszántó–Diósgyőr 0-5 (Gajda 2, Polyák, Hompoth, Mogyoródi), Diósgyőr–Mihalovce 3-0 (Máté 2, Tisza), Sopron–Inter Bratislava 0-1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!