Hírek

2005.02.21. 08:02

Költözik a kajak-kenu válogatott

Schiller Zs.

Az elmúlt hónapokban bizonytalan volt, miként oldható meg az idei külföldi edzőtáborozás, pedig a versenyzőknek fontos, hogy mielőbb vízre szálljanak. A kajak-kenu szövetség a Nemzeti Sporthivatal révén jutott újabb állami forrásokhoz, s így jelentős anyagi támogatást nyújthat a meleg vízi edzőtáborokhoz. Az MKKSZ mellett a szponzorok is segítenek, hogy az élversenyzők ideális körülmények között készülhessenek.

Elsőként a Sztaics-csapat tagjai utaznak. Paksy Tímea és társai február végétől három hétig a portugáliai Mertolában, majd újabb három hétig az olaszországi Sabaudiában edzenek. A többiek márciusban indulnak. Kolo-nics György szintén Sabaudiában fog edzeni csakúgy, mint Bóta Kinga, Szabó Szilvia és Viski Erzsébet.

A férfi négyesből Storcz Botond, Kammerer Zoltán és Horváth Gábor a portugáliai Faróban készül. Vereckei Ákos Floridába repül. S ott lesz a kenus Pulai Imre és Hüttner Csaba is. A két olimpiai bajnoknő, Kovács Katalin és Janics Natasa Sevillában folytatja a kiképzést Rozsnyói Kati nénivel.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!