Hírek

2005.02.25. 07:21

Keresztül Pest megyén

BAMA

Aszód Haszon Néhány éve a város az úgynevezett Fesztivál téren és az evangélikus gimnázium mögötti területen építési telkeket alakíttatott ki. Ma már megvonható a mérleg is. A befolyt összeg 247 millió 30 ezer forint. A kiadott, illetve kiadandó 222 millió 72 ezer. A további értékesítésből még 141 millió 390 ezer várható, azaz a város megközelítően 200 millió hasznot könyvelhet el. (vs)

Diósd Testületi ülés Tegnap délutáni ülésén a képviselő-testület döntött az idei szemétszállítási díjakról, majd ingatlan- és közterület-foglalási ügyek kerülnek napirendre. Végezetül Diósd hivatalos honlapjával is foglalkoztak, amin van mit javítani. (vs)

Érd Élelmiszer-áruház Újabb élelmiszer-áruház építése folyik a városban. A Diósdi út és a Riminyáki út találkozásánál a Spar épít üzletet. Az önkormányzat ezen a balesetveszélyes helyen körforgalmú csomópontot alakíttat ki. (vs)

Kismaros Gázvezeték Tárgyalásokat folytat az önkormányzat a Tigáz Kft.-vel, hogy azokban az utcákban, ahol ebben az évben aszfaltoznak és még nincs gázvezeték, ott az útépítés előtt építsék ki a rendszert. A vízmű is ígéretet tett, hogy kicseréli a régi, elöregedett vízcsöveket, hogy az út elkészülte után ne kelljen feltörni az aszfaltot. (vs)

Piliscsaba DIPLOMAÁTADÓ A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsésztudományi Karán végzettek szombaton 11 órakor veszik át diplomáikat. Az ünnepi rendezvényt a Stephaneum Auditorium Maximumában tartják. (vs)

Szob Baba-mama klub A település művelődési házában berendeztek egy helyiséget, ahová szeretettel várják a kismamákat babáikkal. A klubban lehet tapasztalatokat és babaruhákat cserélni, előadásokat hallgatni, részt venni baba-mama tornán vagy egyszerűen játszani a gyerekekkel. A klub keddtől csütörtökig 14–17 óráig van nyitva. (vs)

Telki Irodalmi pályázat Idén is meghirdették a Kodolányi János irodalmi pályázatot. Az óvodások mesékhez készített rajzokkal, a kisiskolások maguk írta mesével és verssel, a felső tagozatosok mesével, elbeszéléssel és verssel, a felnőttek pedig novellával és verssel nevezhetnek. A pályázatokat a KOKUKK Egyesülethez kell eljuttatni február 28-ig. (vs)

Vác AJÁNDÉK Fizioterápiás berendezéseket kapott Donaueschingenből a Jávorszky Ödön Kórház. Az adományozó ezúttal is a németországi testvérvárosban élő Herbert Bayer. A korszerű, komplett berendezéseket dr. Erős András, a kórház főigazgató főorvosa vette át. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!