Hírek

2005.02.03. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Mezőszemere TELKEK A letelepedni szándékozóknak jelképes áron, négyzetméterenként egy forintért kínál közművesített telkeket az önkormányzat. A testület azért döntött így, mert kezd elöregedni a község. Pályázat alapján kívánják értékesíteni az összesen 54 darab ingatlant. A vásárlóknak négy éven belüli beépítési kötelezettséget kell vállalniuk. (ss)

Komárom ÚJ BEFEKTETŐ Új dél-koreai befektető érkezett a Komáromi Ipari Parkba. A MIRAE cég a tervek szerint márciusban kezdi meg üzemcsarnoka építését, a termelést pedig a nyár folyamán. A társaság Nokia mobiltelefonok elő- és hátlapjának speciális, magas technológiájú festését végzi. A vállalkozó 100, majd később 300 kvalifikált munkaerő alkalmazását tervezi. (fc)

Szombathely SZERVIZKÖZPONT Hétszáz embernek ad munkát várhatóan az év végétől az az új, 17,5 ezer négyzetméter alapterületű szervizközpont. Az építkezés az amerikai Jabil Global Services  20 millió dollár értékű beruházásával a héten kezdődött meg. Az ipari park átadását 2005 augusztusára tervezik. A szervizközpontban mobiltelefonok, híradás-technikai eszközök tesztelését végzik majd. (fc)

Hódmezővásárhely SPORTKÖZPONT A város ifjúsági sport- és szabadidőközpontot kíván létesíteni. A közel 400 négyzetméter alapterületű közösségi épület százmillió forintba kerülne. A város ezért pályázati forrásokat keres, hogy a komplexum még idén ősszel elkészüljön. A centrum elsősorban a fiataloké, az iskolásoké lenne, de az idősebbek is lehetőséghez jutnának. (fc)

Zalaegerszeg KIADVÁNY Százoldalas kiadvány készült a harminc esztendeje elhunyt Kisfaludi Strobl Zsigmond szobrászművész teljes hagyatékáról. Az „időtlen klasszicizmus mesterének” életútját, a Kossuth-díjas alkotó műveinek keletkezési körülményeit ismertető magyar és angol nyelvű kiadványt Vajda László, a megyei művelődési osztály vezetője mutatta be. (fc)

Kecskemét BIRTOKBA VÉTEL Birtokba vette az új tulajdonos, a Gallfood Pulykafeldolgozó és Értékesítő Kft. a felszámolás alatt álló Bábolna Rt. kecskeméti pulykavágó hídját a végelszámolótól. A termelés február 14-én indul meg. Az új tulajdonos négyszáz dolgozót továbbfoglalkoztat. (fc)
Tiszaújváros Olefingyár Teljes kapacitással üzemel a tiszaújvárosi Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) Rt. új olefingyára. A decemberben megkezdett próbaüzem óta húszezer tonna etilént gyártottak. Az új gyárral a TVK eddigi 360 ezer tonna etiléntermelő kapacitása 610 ezer tonnára növekszik. (fc)

Barcs KERÉKPÁRÚT Közösen pályázik Barcs és a horvátországi Verőce uniós támogatásért a két várost öszszekötő kerékpárút megépítésére. Erről állapodtak meg a települések polgármesterei. A terv megvalósításához 100-100 millió forintot remélnek településenként. Barcson négy kilométeres aszfalttal kötnék össze a nyugati iparterületeket és a drávaszentesi utat. (nl)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!