Hírek

2005.02.07. 05:51

Keresztül magyarországon

BAMA

Eger MOSOLYNAP
A miskolci székhelyű Humán Integra Alapítvány februrár ötödikén Családi mosoly napot szervezett. Az eseményt dr. Törőcsik Miklós alpolgármester nyitotta meg, a családi koncertek mellett a játszóházban kézműves foglalkozáson, sportvetélkedőn, bábműsoron vehettek részt a gyerekek és a felnőttek. (szla)

Kapuvár ILLEGÁLIS SZEMÉT
Megkezdik az illegális szemétlerakóhelyek felszámolását a még tavaly elfogadott helyi hulladékgazdálkodási terv értelmében. A városban és környékén fellelhető illegális szemétlerakók felszámolása mindig a tulajdonos feladata, írja elő az önkormányzati döntés. (szla)

Kaposvár FAGYVESZÉLY
Még tart a fagyveszély a megyei gabonatáblákon. Átlagban annyi hó hullott Somogy megyében, ami éppen meghaladta a legszükségesebb mennyiséget. Varga Gábor, a megyei FM-hivatal vezetője szerint könynyebben érheti veszteség azt, aki később vetett, illetve ahol kevésbé fagytűrő mag került az ágyásba. (szla)

 Tiszaug HÁLAFOGADÁS
Vállalkozók tiszteletére adott fogadást Hegedűs Jánosné polgármester a település gondozási központjában. A találkozóra nem csak a helyi, hanem a környező településeken bejegyzett cégek vezetői is meghívást kaptak. Azoknak mondtak köszönetet, akik az elmúlt évben segítettek abban, hogy a kistelepülés fejlődni tudjon. (szla)

Miskolc MESTERKURZUS
Kocsis Zoltán zongoraművész, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója tartott mesterkurzust Miskolcon. Ez az esemény azért számít manapság szokatlannak, mert a zongoraművész már nem oktat. A Miskolci Egyetem Zeneművészeti Intézetében rendezett kétnapos kurzus kivételes lehetőséget kínált a növendékek számára. (szla)

Pécs KÖNYVRITKASÁG
Újabb Bonfini-kötet, valódi könyvkuriózum került a Pécsi Tudományegyetem Központi Könyvtára tulajdonába. Antonio Bonfini Rerum Ungaricarum Decades...1568-as bázeli kiadása. Ez a mű az első nagyarányú feldolgozása a magyar történelemnek a kezdetektől az 1496-os esztendőig. (szla)
 
Salgótarján ADÓÜGYEK 
Adóváltozások 2005-ben címmel szervez tájékoztató előadást a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Nógrádi Gazdaságfejlesztő Közhasznú Társaság. A szakmai előadásra 2005 február 8-án, kedden délelőtt tíz órakor, a kamara salgótarjáni székházában kerül sor. (szla)

Hódmezővásárhely POSTAKÖLTÖZÉS
Március végével felmondta a vásárhelyi Pálffy utcai posta bérleti szerződését az épület tulajdonosa. A hivatalnak el kell költöznie. A csúcsi olvasókör épületébe találtak helyet, ezzel egy korábbi lakossági óhaj is teljesült. Az új helyiség kialakítására a Magyar Posta Rt. hétmillió forintot fordít, az ingatlant pedig a város biztosítja. (szla)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!