Hírek

2005.02.12. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Szeged ÚJ LAKÓPARK

Elkelt a Hafner-fatelep. A harmincezer négyzetméteres felsővárosi telken lakóparkot és sportcentrumot épít a szegedi Reál-Hungary Kft. A Reál-Hungary már Franciahögyön és a volt Zalka laktanyában is épített lakóparkot. (szla)

Esztergom PORSZENNYEZÉS

Az egészségügyi határértéket többszörösen meghaladó szállópor-szennyezettséget regisztrált a környezetvédelmi felügyelőség Esztergomban. A helyi környezetkultúra egyesület szerint az elmúlt napokban a megengedett határérték több mint háromszorosát mérték a műszerek. (szla)

Pécs FEHÉRBORÚT

Szigetvártól Mohácsig, Bólytól Mecseknádasdig húzódna a pécsi borvidék közös borútja. Híres borok kínálják magukat az út mentén, mindenekelőtt a pécsi cirfandli. Egy évtizede alig kéthektárnyi volt a cirfandli szőlőültetvény, most körülbelül 20 hektár. (szla)

Eger HÍDFELÚJÍTÁS

A megyeszékhely külterületén, a kedvelt kirándulóhelyen, Almárban, az Eger-patakot átívelő régi hidat veszélyesnek nyilvánította az egri önkormányzat. Pallócserével igyekeztek megoldani a korszerűsítést, ami hatósági engedély nélkül elvégezhető. (szla)

Békéscsaba FLÓBERTGOND

Egy tavaly szeptemberben hatályba lépett törvény értelmében a flóbertfegyvereket nyilvántartásba kell venni. Ennek ellenére nincs tolongás a rendőrségeken. A megyében még húszan sem jelentették be fegyverüket, pedig több százan is tarthatnak flóbertpisztolyt. Akár öt év börtön is járhat annak, aki nem tesz eleget a kötelezettségének. (szla)

Debrecen TILOS PARKOLÁS

Nem tudnak megállni a mentők
a Bethlen utcai rendelőintézet előtt a tilosban parkoló autók miatt. A közterület-felügyelet szerint az állandó bírságolás ellenére sem javul a helyzet. A város azt reméli, ha megépülnek a környékre tervezett parkolók, akkor megszűnhet az áldatlan állapot. (szla)

Kaposvár SZÍNHÁZ

Anyagi gondokkal küszködik a Csiky Gergely Színház. Bércsökkentésekre, tömeges elbocsátásokra azonban nem kerül sor, mert sikerült megteremteni a pénzügyi biztonság feltételeit a színházban. Szabó Károly, az évad előtt kinevezett gazdasági igazgató elmondta, az ott dolgozók ezért komoly áldozatokat vállaltak. (szla)

Kiskunmajsa KÖLTSÉGVETÉS

A település idén mintegy kétmilliárd-kétszázmillió forintból gazdálkodhat, ám még így is hitelfevételre készülnek.
A tervezet szerint több mint nyolcvanmillió forintos működési hitel felvételét is beépítették a költségvetésbe. (szla)

Zalaegerszeg TANÁCSADÁS

Ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást írt alá a Zalaegerszegi Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ) és az osztrák EU-Border Help-Line segélyszervezet. Bogdán János önkormányzati elnök elmondta, az új együttműködő partner Ausztriában a letelepedéssel és a munkavállalással kapcsolatban nyújt információkat
az érdeklődőknek. (szla)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!