Hírek

2005.02.19. 00:38

Keresztül Magyarországon

BAMA

Pécs JÉGCSARNOK
A sportlétesítmények fejlesztésének sorában előkelő helyen szerepel a fedett jégcsarnok. Felépítéséről az elvi megállapodás már meg is született az önkormányzat és az építtető, majdan pedig üzemeltető Jégcsarnok Kft. között. A csarnok bankkölcsönből épülne, aminek 10 év a futamideje. Ezalatt 100-110 milliós bevételi garanciát kell vállalni, ennek fele terhelné az önkormányzatot. (sza)

Békéscsaba SEGÍTSÉGNYÚJTÁS
Ötödik éve működik Békéscsabán a Békés Megyei Áldozatvédelmi Iroda. Az iroda célja, hogy a bűncselekmények áldozatai megoldást találjanak pszichés problémáikra és a személyes biztonságuk fokozódjon. Az iroda ügyfelei figyelmébe ajánlja azokat a segítségnyújtó társadalmi szervezeteket, amelyekre a bűncselekmények áldozatai folyamatosan számíthatnak. (mk)

Zalaszentgrót ÖSSZEFOGÁS
A 9 település 17 turisztikai vállalkozója, szállásadója és programgazdája részvételével megalakult a Zalai Termál-völgy Egyesülés. Szalay Csaba, az egyesülés vezetője a civil szakmai szerveződés fő céljaként az összefogást jelölte meg. Az egyesülés a jövőben összehangolja a marketingmunkát. (fc)

Dombóvár KÉPZÉS
A dombóvári Belvárosi Iskola által nagy sikerrel szervezett akkreditált képzést tavaly 120-an végezték el. Az Oktatási Minisztérium 90 százalékos támogatásának köszönhetően áprilisban ismét indulhat egy kurzus, amelyen a régió mindegyik iskolájából három pedagógust tud fogadni az intézmény. A program révén a tanárok megismerkedhetnek az erdei iskolai program szervezési feladataival. (fc)

Siófok TURISZTIKAI NAPOK
Kezdetét vette a hetedik Siófoki Turisztikai Napok rendezvénysorozata. Harminckét kiállító mutatja be kínálatát a Dél-balatoni Kulturális Központban. A külföldi testvértelepülések közül a horvátországi Porecs, Daruvár, a német Bad Kissingem és Waldheim küldöttsége van jelen. Az idei rendezvény díszvendége Görögország. (ca)

Nőtincs FUTBALLPÁLYA
Idén várhatólag elkészül az új futballpálya, s a hozzá tartozó sport-öltöző is. Erre a beruházásra az önkormányzat központi pályázaton nyert el 4,8 millió forintot. A teljes költség valószínűleg eléri a 20 millió forintot. A hiányzó összeget helyi vállalkozók és az önkormányzat állja. (fc)

Zánka BŐVÍTÉS
A jelenlegi 45 helyett a bővítés után csaknem 250 vitorlás befogadására lesz alkalmas a Zánkai Gyermek- és Ifjúsági Centrum kikötője. A három fázisban megvalósuló fejlesztésre mintegy 150 millió forintot fordítanak. Az új, kibővített kikötő tervezett átadási időpontja: május 27. (fc)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!