Hírek

2005.02.18. 00:00

Jutalom nincs, de nyerni kell

A Zalaegerszeg a harmadik helyről várja a tavaszi folytatást a magyar élvonalban. A klub jelentős anyagi gondjai ellenére Gellei Imre játékosai remekül teljesítettek.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="191"] Sebők Vilmost (jobbra) már az új ajánlattal tartotta meg a Zalaegerszeg
[/caption]Éppen ezért a tervek nem módosultak, a csapat tavasszal szeretné megtartani előkelő pozícióját. A ZTE játékoskerete módosult, távozott Waltner Róbert, Szamosi Tamás, Gyánó Szabolcs és Ivan Janjics. A négy játékos megunta a pénztelenséget, s nem volt hajlandó elfogadni a klub javaslatát, vagyis a szerződésmódosítást. Az érkezési oldal nem ennyire veretes, Andorka Péter és Gaál Miklós mellett a hosszas légióskodás után Magyarországra visszatérő Torma Gábor került a klubhoz.

A klub elnöke, Tóth Géza elmondta, ha a csapat tavasszal megőrzi előkelő pozícióját, akkor könnyebben tudják rendezni az adósságot. – Annak ellenére is minél több meccset kell nyerni, hogy egyelőre nem tudunk prémiumot fizetni – magyarázta az elnök. – Főszponzorunk, az e.on Hungária Rt. és az önkormányzat segítsége nélkül a futballklub nem tudna problémamentesen működni. Ezért köszönettel tartozunk. Bízom benne, hogy sikeres tavasz esetén enyhülnek gazdasági gondjaink is.

Új támogatási technikát találtak ki a Zeténél

A ZTE futballklubot működtető részvénytársaság igazgatósági tagja, Farkas Ferenc elmondta, helyi vállalkozók bevonásával sikerült új szponzorálási technikát meghonosítani. Miután a játékosok kifizetése problémássá vált, a vállalkozók nem a klubot támogatják, hanem bizonyos focistákat. Kiemelkedő teljesítmény esetén prémiumot fizetnek a kiválasztott kedvencnek, esetenként pedig anyagi segítséget nyújtanak a klubnak a havi honorárium osztásakor.

Szinte kezelhetetlenül sok, 460 millió a hiány

A ZTE FC 2003. december 31-i mérlegbeszámolójában 372 milliós tartozás szerepelt, az összeg ma már eléri a 460 millió forintot. A klub elnöke, Tóth Géza elmondta: ősszel szerződésmódosításokra volt szükség ahhoz, hogy enyhítsék a terheket. A tetemes tartozást továbbra is cipeli a klub, ám a focistákkal szemben vállalt munkabéreket tavasszal biztosítani tudják. A prémiumok kifizetése azonban továbbra sem történt meg, s erre tavasszal sincs remény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!