Hírek

2005.02.21. 00:00

Ikvainak kell megoldani Demszky problémáit

Zsidai Péter

Demszky Gábor egy háttérbeszélgetésen elárulta, egyfajta megoldó embert szeretne látni hatodik helyettesében. Ikvai-Szabó Imre márciustól bizonyíthat. Mit tudhatunk még a főpolgármester elvárásairól? Azt, hogy Ikvai hatákonyan és együttműködően hajtsa végre a tennivalókat.
Mire következtethetünk szavaiból? A város vezetésében nincs, aki képes lenne megoldani dolgokat. Olyan sincs, aki együttműködően és hatékonyan végezné feladatatit. Vagyis Budapestet ezek hiányában irányítják. Vajon hogyan képesek rá?

Nézzük, Ikvai mit tesz elsőként a változtatás érdekében. Felkeresi a rá bízott ügyosztályokat, közműcégeket és meglátogatja a kerületi polgármestereket. Vagyis a munkájához szükséges ismeretekhez, rokonszenvhez akar jutni. Valami olyasmit kínál, ami szokatlan, mégis megteszi, mert az együttműködés alapja. Szóba áll, sőt beszélni fog azokkal, akikkel eredményt akar elérni. Nem kérdéses, hogy ezzel kell kezdeni a munkát.

Máshol tartana a főváros, ha vezetői is így keresték volna a megoldást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!