Hírek

2005.03.01. 00:00

Hozzák nyilvánosságra a teljes ügynöklistát!

Balai F. István

Meddig mérgezhetnek még bennünket az ügynöklisták? Hogy lett volna jobb? Egyben lenyelni az egészet 15 évvel ezelőtt, vagy növekvő dózisokban próbálva megemészteni a múltat, ahogy most? Így is, úgy is életveszélyes.

Sokunknak megfeküdte a gyomrát az interneten most közzétett lista, amit állítólag Németh Miklós adott át Antall Józsefnek a rendszerváltás idején. Nemcsak azért, mert munkahelyi szobatársunk, bizalmas barátunk nevére akadhattunk. Mint magam a helyi média besúgói között. Ezt is nehéz feldolgozni, mert akár igaz, akár nem, sohasem nézhetünk már úgy egymás szemébe, mint régen. A kérdés viszont egyelőre megválaszolhatatlannak tűnik, mi is történik velünk valójában. Kinek akart használni vagy ártani, aki feltette ezt a kétséges szempontok alapján összeválogatott listát a világhálóra?

Ilyen kételyek között lehetetlen normális életet élni. Járjunk hát mielőbb a végére az ügynökügynek! Ne maradhasson titokban semmi, kerüljön nyilvánoságra minden név és adat. Kivéve azokat a magánéleti dolgokat, amelyekkel a tartótisztek zsarolták besúgóikat. Hogy ezzel egy kalap alá kerül az igazi árulóval, aki esetleg maga is áldozat?

A mértéktartó ítéletre az adhat megfelelő támpontot, amit az illető valóban tett, nem csak sejtetik róla. Még mindig jobb a szomorú valósággal szembenézni, mint hagyni, hogy továbbra is játékszerek legyünk. Azok kezében, akik ezt az ördögi rendszert kitalálták és működtették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!