Hírek

2005.02.16. 00:00

Hírsáv

BAMA

Az oroszországi zöldek Gyurcsányhoz fordulnak
Moszkvai látogatásának előestéjén orosz zöldek ismét arra kérték a magyar miniszterelnököt, hogy mondjon le a paksi atomerőműben elhasznált fűtőelemek visszaküldéséről, és érvénytelenítsék ennek a szabályait tartalmazó megállapodást.

Az iraki síiták tömörülése Dzsaafarit támogatja
Az iraki választásokon győztes síita tömörülés Ibrahím al-Dzsaafarinak, az Iszlám Dava Párt vezetőjének, jelenlegi alelnöknek a miniszterelnök-jelöltségét támogatja.

Utcai összecsapások a kurd vezér miatt
Abdullah Öcalan kurd felkelővezér melletti, néhány száz fős tüntetés zajlott le kedden Törökország délkeleti részén. A tömeg Öcalan letartóztatásának évfordulóján ment az utcára. Többen megsérültek.

Nem fogják letartóztatni az ukrán kormányfőt
Julija Timosenkót nem tartóztatják le, ha Oroszországba utazik, noha eljárás folyik ellene sikkasztás miatt – közölte az orosz főügyész.

Magyar szerepvállalás a közel-keleti térségben
Magyarországnak az európai uniós tagságából fakadóan megváltozott a közel-keleti szerepe. Ennek jegyében keerült sor azokra a tárgyalások, amelyeket Hajdu András, a Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára folyatott kedden a Palesztin Nemzeti Hatóság és az izraeli külügyminisztérium illetékeseivel.

Kölcsönös vádaskodás a libanoni merénylet miatt
A volt libanoni kormányfővel pokolgépes merénylet végzett hétfőn Bejrútban – közölték hivatalosan. Az izraeli lapok a gyilkosságért  Szíriát vádolják, míg a Tisrín című szíriai kormánylap szerint Izrael szervezte meg a merényletet zavarkeltés céljából.

Visszatért az erős tél Európa országaiba
Moszkvában fél évszázada nem volt akkora hóvihar, mint keddre virradóra. Az éjszaka folyamán 13 centiméter hó hullott le, 70 kilométeres szél mellett. Huszonnégy utasszállító repülőgép hajtott végre kényszerleszállást az ország különböző városaiban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!