Hírek

2005.02.26. 06:47

Garay eddig csak Erdei Zsolttól kapott ki

Erdei Zsolt ma este Hamburgban azon a profiboksz-gálán védheti meg a WBO világbajnoki címét, ahol Dariusz Michalczewski tizenhat hónap kihagyás után visszatér, s megpróbálja megszerezni a WBA övét.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="296"] A két öklöző tavaly májusban már megmérkőzött egy-másssal. Akkor Erdei győzött.
[/caption]A szervező Universum az eddigi legjobb rendezvényét ígéri a rajongóknak. Három világbajnoki címmérkőzésre kerül sor a Color Line arenában, a két félnehézsúlyú összecsapás mellett harmatsúlyban is csúcstalálkozót láthatnak a szurkolók. Utóbbi súlycsoportban a WBA világbajnoka, a mexikói Julio Zarate az universumos Wladimir Sido-renkóval lép majd szorítóba.
A legnagyobb érdeklődés természetesen a Tigrisnek becézett Michalczewski visszatérését kíséri, de a magyar drukkereknek ennél sokkal fontosabb, hogy Erdei harmadszor is megvédje övét. Nem lesz könnyű dolga Madárnak, hiszen az argentin rivális kiváló bokszoló, aki egyetlen vereségét éppen Erdei második vb-címmérkőzésen szenvedte el. A WBO szerint Garay megérdemel még egy lehetőséget az Universum klasszisával szemben.
– Most jobb erőben várom Garayt, mint az első mérkőzésünk előtt – mondta Madár. – Nyolc hétig csak erre a meccsre készültem, s az edzéseket végig Fritz Sdunek irányította, hiszen ezúttal nem kellett Klicskóékhoz utaznia az Egyesült Államokba.
Hasonlóan bizakodik Michal- czewski (48-1-0; 38 K. O.), akinek a francia Fabrice Tiozzótól (46-2-0; 30 K. O.) kellene elvennie a WBA övét. A Tigris úgy érzi, tanult profi pályafutása egyetlen vereségéből.
– A legutóbbi három mérkőzésemre nem tudtam rendesen felkészülni. Túl sok mindennel foglalkoztam az ökölvívás mellett, most azonban mindent az edzéseknek rendeltem alá – nyilatkozta a lengyel származású bokszoló, akit győzelme esetén talán Erdeivel is összeenged az Universum.

Erdei „Madár” Zsolt

Szül.: Budapest, 1974. 05. 31.

Edzője: Fritz Sdunek

Összesített világranglista-helyezése: 3.

Profi mérlege: 21 győzelem (13 K. O.), 0 vereség, 0 döntetlen

Hugo Hernán Garay

Szül.: Buenos Aires, 1980. 11. 27.

Edzője: Carlos Tello

Összesített világranglista-helyezése: 15.

Profi mérlege: 23 győzelem (12 K. O.), 1 vereség, 0 döntetlen

Riskó Márton -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!