Hírek

2005.02.03. 08:58

Egyenlő a nullával

A világbajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatott lejátszotta első idei első barátságos mérkőzését. A magyar csapat tagjai fekete gyászszalagot viseltek, adózva az egy éve elhunyt Fehér Miklós emlékének.

Szabó Tamás

A magyar válogatott körülményesen kezdett, az első negyedóra Szaúd-Arábia mezőnyfölényében telt el.
A mieink a 16. percben veszélyeztettek először, Vincze O. lövését azonban hárította a szaúdi kapus. A 33. percben Kenesei 25 méteres szabadrúgását is védte.
Szünet után három perccel Abosgair 10 méteres kapáslövésénél Szűcs mentett bravúrral. Az 57. percben Kovács P. tört be a szaúdi tizenhatosra, lövését kiütötte a kapus, a labda Rósa D. elé pattant, aki Kenesei elé gurított, ő azonban 6 méterről nem találta el a kaput. A 74. percben ismét Szűcs bravúrja mentette meg a magyar csapatot a góltól. Az utolsó negyedóra említésre méltó esemény nélkül telt el.
Az év első meccse után legfeljebb azzal vigasztalhatjuk magunkat: ennél gyengébben már aligha játszik majd idén a válogatott.

Szaúd-Arábia–Magyarország 0-0

Isztambul, 50 néző. Vezette: Selcuk Derlei (török).

Szaúd-Arábia: Zaid – al-Szagafi (al-Bahri, 78.), Redha, Mohsen – Hadi Abdullah, al-Karari (al-Samrani, 62.), Szulajmani, al-Szaker, Abosgair (al-Jasszem, 62.) – Bandar (al-Zahrani, 75.), Szaíd. Magyarország: Szűcs – Stark (Gyepes, 86.), Lipcsei, Juhász – Nikolov (Simek, 67.), Tóth B. (Rósa D., 46.), Leandro, Vanczák (Huszti, 59.) – Kenesei (Rajczi, 59.), Vincze O. – Kerekes (Kovács P., 46.). 

A kapitány elégedett

Lothar Matthäus: „Elégedett vagyok az eredménnyel és a látottakkal, hiszen játékosaim csak két hete kezdték újra az edzéseket. Már a mérkőzés előtt is tudtuk, hogy Bulgária ellen kell majd eredményesen játszanunk, s ehhez hozzásegítenek minket a felkészülési meccsek.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!