Hírek

2005.02.28. 00:00

Egy forint tartozás miatt is letiltják a telefont

BAMA

SZÁNOM-BÁNOM, MEGVALLOM: világ csúfjára eladósodtam egyik mobiltársaságunknál. Az sem menti a helyzetet, hogy nem volt szándékos a vétség. Tudjuk, a pokol útja is merő jó szándékkal van kikövezve...
ÉN BIZONY AZT HITTEM, hogy befizettem a telefonszámlát. Felhívtam a szolgáltatót, az géphangon közölte, mennyi, én meg átutaltam a pénzt. Csakhogy a nagy tüsténtben, hamarjában és ripsz-ropszban rosszul hallottam a számot. Az összeg megméretett, és kevésnek találtatott. Hibádzott belőle egy forint.
MEG IS SZÜLETETT a példás büntetés. Úgy letiltották a kimenő hívásaimat, mint a pinty. Az adósság az adósság, ugye. Sok kicsi sokra megy, egy forintot megszorzunk egymillió gondatlan előfizetővel, máris csődbe jut a mobilszolgáltató.
NINCS BOCSÁNAT. Csak annyit tehetek, hogy adósságom szégyene alatt hétrét görnyedve, megfutamodom. Hátamra kötözöm szép, hosszú, utánam kígyózó telefonszámomat, és elszámhurcolom egy másik szolgáltatóhoz. Viszek hozzá egy stanicli aprót is csak úgy, előlegbe, nehogy már kifogyjanak a forintos ötletekből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!