Hírek

2005.02.23. 07:18

Dobogós álmok Újpesten

A nevek alapján az Újpest használta ki legjobban a téli átigazolási időszakot. Elvégre a lilákhoz szerződött Fehér Csaba, Böjte Attila, Németh Norbert és Ivan Popovics.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="133"] A szurkolók szerint Simek Péter a hóban is „robog mint a gyorsvonat”
[/caption]Az elmúlt év tavaszán nyújtott teljesítménye alapján esélyesként várhatta a mostani bajnokságot az Újpest. A jó rajt után viszont megtorpanás következett, így csak a negyedik helyen zárta az őszt a csapat. Igaz, a harmadik helyen álló ZTE-től mindöszsze egy pont a lemaradása. Mindenképpen az első három között kíván végezni, ennek megfelelően tervezte meg a szakmai stáb az erősítést. Azokra a posztokra kerestek játékosokat, melyeken az őszi teljesítmények alapján változtatni kell. Az elképzelések megvalósultak, az érkezők játéktudásuk alapján valóban erősítést jelentenek.
 A holland PSV csapatától igazolt Fehér Csaba eddig 33 alkalommal volt válogatott, Mészöly Géza vezetőedző számításba veheti a védelem és a középpálya jobboldalán egyaránt. A szerb élvonalban elismerést kivívó Ivan Popovics bal oldali védőként lehet erőssége a csapatnak. Böjte Attila a hosszabb kihagyás ellenére bíztatóan mozgott az előkészületi mérkőzések során, az ő helye is biztosnak tűnik a védelemben. Az MTK-tól szerződtetett  Németh Norbert a középpályán igyekszik igazolni, hogy az elmúlt őszön nyújtott gyengébb teljesítménye csak megtorpanás volt.

Tulajdonosváltás a Megyeri úton

megváltozott a tulaj-donosi kör Újpesten. Musz-bek Mihály eladta az Újpest FC-ben lévő tulajdoni hányadát, Sallói István helyén pedig Csehi István lett az ügyvezető igazgató, ám a posztot a nyárig Gyulay Zsolttal párban tölti be.

A klub tulajdonosai az átalakítás után: Viola Ball Rt. (képviseli Lukács Ferenc és Gyulay Zsolt) 51,96 százalék, Dare Group Rt. (elnök-vezérigazgatója, Kovács Péter) 30 százalék, Magyar Fejlesztési Bank 18 százalék, valamint Újpesti TE 0,04 százalék. Kovács Péter többször hangoztatta: a nyáron nagy változások várhatók a játékoskeretben.

Lázár Lajos -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!