Hírek

2005.02.09. 00:00

Decemberig bekameráznák a Városligetet

Nagy V. Zs.

Fővárosi és zuglói összefogással végre megvalósulhat év végére
a Városliget bekamerázása. A térfigyelő rendszer kiépítését az teszi szükségessé, hogy viszonylag gyakran történt rongálás, szoborgyalázás, autófeltörés a területen. – A Városliget mellett nőttem fel. Az ott élők többször panaszkodtak nekem, hogy nem biztonságos a környezet – mondta a Reggelnek Kinisch Andrea, fővárosi és kerületi szocialista képviselő. Az ötletet elvben mindkét politikai koalíció képviselői támogatják, úgy kerületi, mint fővárosi szinten. A 60-100 millió forint közötti költségek felét a zuglói önkormányzat fizetné. Első körben harminc térfigyelő kamera kerülne a Városligetbe. A többi harmincat pedig ezzel egy időben a XIV. kerület forgalmas pontjaira telepítenék; így például a Bosnyák térre, a Füredi útra, az Örs vezér térre és a Stefánia útra is. Később bővítenék a kamerák számát. A felvételek egyenesen a kerületi kapitányságra érkeznének – tette hozzá.

Hatékonyak a kamerák

A fővárosban az első nagyszabású térfigyelő rendszer Józsefváros nevéhez kötődik. Négy ütemben összesen 96 darab kamerát helyeztek el a kerületben. A bűncselekmények száma a felére csökkent. A III., az V., a VI. és a VII. kerületben is vannak készülékek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!