Hírek

2005.02.04. 09:21

Adócsalás gyanúja Békéscsabán

Feszült a helyzet Békéscsabán. Nyomoz a rendőrség, a megyei önkormányzat a pénz megvonását tervezi, és a klub többségi tulajdonosa a csapat költöztetését fontolgatja.

Lázár Lajos

Elterjedt a hír, hogy a csabai labdarúgó klub többségi tulajdonosa egy dunántúli városba telepíti a csapatot. Azt nyilatkozta, a támogatástól teszi függővé, hogy marad-e a csapat Békéscsabán, vagy költözik. Az előzményekről annyit, hogy a Békés Megyei Önkormányzat írásban vállalta a csapat támogatását. Bajnoki pontonként 400 ezer forintot utalt át a klubnak, vagyis egy győzelemért 1,2 millió járt. Az önkormányzat teljesítette a vállalást, a klubnál viszont nem mindig premizálásra használták fel az átutalt összeget. Ezért tűzte napirendre a képviselő-testület mai zárt ülésén a futballkérdést. Az önkormányzatnál úgy ítélik meg, hogy a klub megszegte a szerződést, ezért a támogatás megvonását tervezik. Ha így lesz, akkor Darco Canadic olyan helyet keres, ahol támogatásra számíthat. A rendőrség még az elmúlt év végén kezdett el nyomozni a klubnál kialakult rendezetlen anyagi viszonyok miatt. A vizsgálódás során felmerült az adócsalás gyanúja. Hivatalos tájékoztatás február végére várható.

Költöző csapatok

Az elmúlt években többször is előfordult, hogy egy élvonalbeli csapat áthelyezte székhelyét az egyik városból a másikba. Nyáron például a Siófok Miskolcra költözött, a Szombathely pedig Pápára. Ezek az akciók kissé komolytalanok, ezért került be a versenyszabályzatba, hogy milyen esetben engedélyezheti az MLSZ a „költözködést”. Természetesen minden olyan gazdasági társaság, amely NB I-es csapatot foglalkoztat, szabadon választhat telephelyet, és módosíthat nevet. Nem lehet viszont figyelmen kívül hagyni az utánpótláscsapatokat. Ha erről képtelenek megfelelően gondoskodni, szó sem lehet költözésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!