Hírek

2005.02.04. 09:21

Adócsalás gyanúja Békéscsabán

Feszült a helyzet Békéscsabán. Nyomoz a rendőrség, a megyei önkormányzat a pénz megvonását tervezi, és a klub többségi tulajdonosa a csapat költöztetését fontolgatja.

Lázár Lajos

Elterjedt a hír, hogy a csabai labdarúgó klub többségi tulajdonosa egy dunántúli városba telepíti a csapatot. Azt nyilatkozta, a támogatástól teszi függővé, hogy marad-e a csapat Békéscsabán, vagy költözik. Az előzményekről annyit, hogy a Békés Megyei Önkormányzat írásban vállalta a csapat támogatását. Bajnoki pontonként 400 ezer forintot utalt át a klubnak, vagyis egy győzelemért 1,2 millió járt. Az önkormányzat teljesítette a vállalást, a klubnál viszont nem mindig premizálásra használták fel az átutalt összeget. Ezért tűzte napirendre a képviselő-testület mai zárt ülésén a futballkérdést. Az önkormányzatnál úgy ítélik meg, hogy a klub megszegte a szerződést, ezért a támogatás megvonását tervezik. Ha így lesz, akkor Darco Canadic olyan helyet keres, ahol támogatásra számíthat. A rendőrség még az elmúlt év végén kezdett el nyomozni a klubnál kialakult rendezetlen anyagi viszonyok miatt. A vizsgálódás során felmerült az adócsalás gyanúja. Hivatalos tájékoztatás február végére várható.

Költöző csapatok

Az elmúlt években többször is előfordult, hogy egy élvonalbeli csapat áthelyezte székhelyét az egyik városból a másikba. Nyáron például a Siófok Miskolcra költözött, a Szombathely pedig Pápára. Ezek az akciók kissé komolytalanok, ezért került be a versenyszabályzatba, hogy milyen esetben engedélyezheti az MLSZ a „költözködést”. Természetesen minden olyan gazdasági társaság, amely NB I-es csapatot foglalkoztat, szabadon választhat telephelyet, és módosíthat nevet. Nem lehet viszont figyelmen kívül hagyni az utánpótláscsapatokat. Ha erről képtelenek megfelelően gondoskodni, szó sem lehet költözésről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!