Hírek

2005.02.24. 00:00

A királynő távolmarad

Újabb pofon Károlynak és Camillának: távolmarad az „örömanya” az április 8-ra tervezett esküvőtől.

Gyulay Zoltán

A hivatalos magyarázat szerint Károly édesanyja magáneseménynek tartja a tervezett polgári frigyet, nem kívánja személyén keresztül ünnepi külsőségekkel megzavarni fiát és aráját. Mások szerint nem akar közreműködni „két papírfecni„ – értsd az anyakönyv – aláírásánál. A brit sajtó azonban a trónörökös és párja arculcsapásaként értékeli
a bejelentést. A bulvárlapoktól a konzervatív újságokig egyetértenek abban, hogy az uralkodónő és férje, Fülöp herceg a rosszallását kívánja így kifejezni. Ugyanakkor jelen lesz a windsori kastély magánkápolnájában tartandó misén, és ő fizeti az esküvői fogadás költségeit is. Százötven esztendeje ez az első alkalom, hogy a királyi család feje nem lesz részese valamely gyermeke esküvőjének: 1863-ban a szigorú erkölcseiről ismert Viktória királynő maradt távol fia, a későbbi VII. Edward kézfogójáról Alexandra dán hercegnővel.
Már bizonyosnak látszik ugyanakkor, hogy Vilmos és Harry rokonként, nem pedig a vőlegény tanújaként kap meghívást.

Üzleti remények a rendhagyó házasság előtt

Az angol ékszerészek elszomorodtak: Károly herceg a családi ékszerek közül választott eljegyzési ajándékot arájának: egy platinagyűrűt gyémánttal. A divattervezők és a model-házak még reménykedhetnek. Igaz, nem valószínű, hogy Camilla hosszú, uszályos fehér ruhában mondja ki a boldogító igent, de legalábbis egy elegáns kosztümöt csináltat az alkalomra. A kérdés az, ki kapja a megrendelést. Valentino, aki eddig Camilla estélyi ruháit tervezte, és Campbell, a kormányfő feleségének szállítója, nem nyilatkozott a kiváncsi sajtónak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!