Hírek

2005.01.25. 10:02

Valamennyi helyszínen az esélyesek jutottak tovább

Kovács Krisztián

Tökölön három csoport (A, B, C) küzdelmeit rendezték meg a IV. Drenco Sport Pest Megyei Futball7vége két napon át tartó selejtező körében. Az A csoportból a nagypályán is vitézkedő Ráckeve-Szigetszentmárton százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább. Märtz János együttesének fölényét jellemzi, hogy a másodikként továbblépő Szigethalmot a csoportdöntőben 5-0-ra győzték le.
A Pereg együttesei az idén meg sem közelítették az egy évvel ezelőtti teljesítményüket, s Árky Lajos csapatainak végül maradt a kényszerű búcsú. Sokkal jobban járt a szintén két csapattal résztvevő Kiskunlacháza, hiszen mindkét alakulata továbblépett. A B gárda a B csoportból a Délegyháza mögött, az A csapat pedig a C csoportot megnyerve került a következő fordulóba.
A dunakeszi sportcsarnokban a D és E csoportok indulói küzdöttek. Előbbiből a favoritnak számító Őrbottyán mögött a Nagymaros, míg az utóbbiból a Felsőpakony és az Erdőkertes  léphetett tovább.
Vasárnap három helyszínen, egy-egy csoport találkozóival folytatódott az összesen ötvenkét mérkőzésből álló selejtező-sorozat. A tápiószentmártoni F csoportban, a Sülysáp és a nagypályán az idén korábbi önmagához képest halványabban szereplő, immáron évek óta sok gonddal küzdő Nagykőrös vette sikerrel az akadályt. 
A solymári G csoportban öt gárda „randevúzott” egymással,  végül a tavalyi győztes Pilisszentiván különösebb megerőltetés és pontveszteség nélkül abszolválta a csoportelsőséget, míg mögöttük a megyei I. osztály második feléhez tartozó Piliscsaba A együttese végzett. 
A váci sportcsarnokban a Márianosztra visszalépése miatt három tagúra szűkült a mezőny, s végül a megyei II. osztály, Északi csoportját magabiztosan vezető Duna-haraszti nagy fölénynyel, nyolc ponttal (!)  előzte meg az ugyancsak középdöntős Berkenyét, melynek soraiban pályára lépett a hajdanán a Honvédban, a Vácban és az MTK-ban is szerepelt Füle Antal.
A középdöntő beosztása:
I. csoport (Dunakeszi): Őrboty-tyán, Erdőkertes, Pilisszentiván, Berkenye. II. csoport (Dunakeszi): Nagymaros, Felsőpakony, Piliscsaba, Dunaharaszti.
III. csoport (Tököl): Kiskunlacháza A, Kiskunlacháza B, Ráckeve, Szigetszentmárton, Nagykőrös. IV. csoport: Szigethalom, Délegyháza, Bugyi ASE, Sülysáp.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!