Hírek

2005.01.26. 07:18

Több ezren vettek búcsút Kulcsár Anitától Győrben

BAMA

A győri Nádorvárosi Köztemetőben több ezren kísérték utolsó útjára Kulcsár Anitát, a Dunaferr és a magyar válogatott világklasszis kézilabdázóját, aki január 19-én hunyt el autóbalesetben. A 28 éves korában meghalt sportoló felravatalozott koporsójánál a délelőtti órákban több százan rótták le kegyeletüket. A temetőben nagy kivetítőn idézték fel pályafutásának szép pillanatait, parádés góljait. Játékostársak, sportvezetők, barátok, ismerősök vettek búcsút a népszerű játékostól. A gyászolók között ott volt Lamperth Mónika belügyminiszter, Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal vezetője és Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság ügyvezető igazgatója is.

A sydneyi olimpia ezüstérmese 165 alkalommal játszott a magyar válogatottban, s 402 gólt lőtt a nemzeti együttesben. Világbajnoki második hely, Európa-bajnoki cím, magyar bajnoki elsőség, Bajnokok Ligája-elődöntős szereplés, EHF-kupa-ezüstérem jelzi nagyszerű pályafutása kiemelkedő állomásait. Klubja visszavonultatta Kulcsár Anita mezét,az általa viselt számmal már soha többet nem játszhat senki a dunaújvárosi csapatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!