Hírek

2005.01.07. 00:00

Szűcs nem tárgyalt

A Ferencváros csak január közepén kezdi a felkészülést a tavaszra. A hosszúra nyúlt téli szünet ellenére mégis a zöld-fehéreknél a legmozgalmasabb az élet.

Lázár Lajos

Nincs olyan nap, hogy ne röppenne fel valakinek a neve távozással összefüggésben.
Az év első eseménye az volt a Fradinál, hogy Zavadszky Gábor külföldre szerződött. Információnk szerint a ciprusi Apollon Limassol 600 ezer eurót fizet a középpályásért. A csatár Sowunmi Thomas Dubaiban próbál szerencsét, és ha teljesítménye megnyeri az ottaniak tetszését, akkor őt is eladja a Ferencváros. A válogatottságig is eljutott kapus, Szűcs Lajos távozását a napokban megcáfolta Tepszics Ignác sportigazgató. Hasonlóan nyilatkozott Szűcs is.
– Nem keresett senki, így nem is tárgyaltam senkivel – mondta a kapus. – Meglep, hogy naponta hallom: ide vagy oda szerződök. Szerintem akik ezeket a fal információkat bedobják, szándékosan akarnak feszültséget teremteni körülöttem. Ígérem, ha a menedzserek közül bárki is jelentkezik értem, tájékoztatom a ferencvárosi szurkolókat. Az viszont tény, hogy a klub vezetésével van egy megállapodásom. Ha olyan ajánlatot kapna a klub, amit nem szabad visszautasítani és nekem is megfelel, akkor megyek. Erről azonban még nincs szó.
A zöld-fehérek január 16-án pályára lépnek az Arany Ászok Teremtornán a budapesti csoportban, majd ezt követően kezdődik a komoly felkészülés. Rövid időre úgy tűnt, hogy László Csaba elképzelése nem valósul meg, és nem utazik a keret Erdélybe. Most viszont nagy
a valószínűsége annak, hogy január 19 és 26 között mégis Szovátán edzőtáboroznak a zöld-fehérek. A vezetőedző úgy gondolja, hogy a táborban az erőgyűjtés lesz a legfontosabb. Azt is tervezi, hogy a programba beiktat téli sportágakat, így síelni, korcsolyázni és jégkorongozni is fognak Lipcseiék.

Távozók és érkezők az Üllői úton

A már elszerződött Zavadszky Gábor mellett a távozók között emlegetik Sowunmi Thomas, Lipcsei Péter, Szűcs Lajos, Huszti Szabolcs nevét. Alkalmasint nem mindenkiét kellő alappal, kérdéses, lesz-e értük komoly jelentkező. A Reggel értesülése szerint távozhat Szkukalek Igor és Marius Sasu. Várhatóan elmegy Kiss György és Zováth János, akik egyelőre nem fogadják el szerződésük módosítását. Elképzelhető, hogy Szovátára már utazik Lendvai Miklós és Torma Gábor is, akiknek szerződtetését tervezi a Ferencváros.

Háromszázmillió máris hiányzik

A Ferencváros tervezett éves költségvetése egymilliárd forint. A bevétel oldalon biztosnak tűnik a T-Mobile 200 milliós támogatása, a ligától érkező 100 millió, az UEFA-kupa-szereplésért kapott 25 millió. Bevételként könyvelhető még el további 375 millió körüli összeg. A játékosok bére, prémiuma, valamint a működéshez szükséges költségek 650 milliós kiadást jelentenek. A zöld-fehérek 350 millióval tartoznak az APEH-nek, és ha öszszeadjuk a bevétel meg a kiadás tételeit, abból

az derül ki, hogy 300 millió hiányzik.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!