Hírek

2005.02.01. 00:00

Szerény esküvő félmillióból

Nemsokára itt a tavasz, az esküvők szezonja. Körbenéztünk, ki mennyiért mondhatja ki a boldogító igent és mennyibe kerül a nászút.

Rados V.–Kiss G.

– A krémszínű menyasszonyi ruha a nemzetközi divat – mondta a hétvégén Nyári Zsuzsa (48) az egyik esküvőkiállításon. – Itthon szintén terjed, de még tartja magát a tisztaságot, ártatlanságot jelképező hófehér.

A hölgy az esküvői kosztümöket kínáló Karnak Kft. ügyvezetője. Kis asztalkánál fogadja az érdeklődőket a kiállításon. Körülötte a fogasokon szatén-, organza-,  tüllcsipke és muszlinköltemények.

– A választást sokszor nehezíti, hogy a ruhát az örömanya fizeti, aki a lánya esküvője ürügyén önmagát akarja megvalósítani.
Pedig a szalonok tulajdonosai értenek a témához, és kívülről látnak bennünket.

– Apró menyasszonyhoz nem illik a hatalmas csokor, mert agyonnyomja – magyaráz Nyári Zsuzsa. – Kövérkés lányok kerüljék a hosszú ujjút, mert a fehér anyag vastagítja a kart.

A szervezést profira bízhatjuk, feltéve, ha a pénztárcánk bírja az ötezer forintos órabért. A Bonjour Irodánál például ennyi a tarifa.
– Mi még a fotózást is elpróbáljuk – mosolyog Varga Rózsa cégvezető. – Nem fordulhat elő olyasmi, hogy a fényképen a csoda szép ifjú pár mögött egy csúnya ember éktelenkedjen.

Az életre szóló élményt meg kell fizetni

Menyasszonyi ruha: hatvanezertől kétszázezer forintig

Fátyol: hatezertől húszezer forintig

Alsószoknya: háromezer-ötszáztól tizenötezer forintig

Kesztyű: háromezertől tízezer forintig

A Karnak Kft. fenti árai nagyjából megegyeznek a kölcsönzők által kért öszszeggel. Van, ahol ugyanez a kétszeresébe kerül. Választáskor érdemes alaposan körülnézni, hiszen országszerte mintegy 800 esküvőiruha-szalon kínálja szolgáltatásait. Csak a budapesti Nagykörúton negyvenhét található.

Heten egy autóban

Aki megteheti, amerikai limuzint is bérelhet magának az esküvő napjára. Az elegáns autó a templom, az anyakönyvvezető és a lagzi helyszíne között szállítja az ifjú párt. A kölcsönzők minden esetben saját sofőrrel adják bérbe. Egyes cégektől többfajta limuzin is bérelhető. A hét és fél méter hosszú autóban hat, a nyolc és fél méteresben hét ember is kényelmesen elfér.

Mézeshetek

Egy egzotikus tengerparti nászút akár egymillió forintba is kerülhet. Kuba vagy Mexikó napsütötte partjaira repülőgéppel három-négyszázezer forint személyenként az út. Párizsba, Rómába és Velencébe már hatvan-nyolcvanezer forintért is eljuthatunk személyenként. Egy hévízi kétcsillagos szállodában hetvenezer forintért tölthet el egy hetet két személy.

Tűzijáték is rendelhető

Százötvenezertől akár másfélmillió forintig is rendelhető tűzijáték a nagy napra. Így az amerikai filmek hangulatát idéző fényárban köszöntheti a násznép a házasokat. A cégek a pontos árajánlatot mindig az adott helyszínhez és a különböző kívánságokhoz igazítják. A tűzijáték látványtervét is ezek függvényében készítik el.

Nászajándékok

Egyre többen kérnek pénzzel teli borítékot. Így elkerülhető, hogy az ifjú pár három kávéfőzővel legyen gazdagabb. Még mindig sokan ajándékoznak műszaki cikkeket, ét- és pohárkészletet. Népszerű az utazási csekk is.

Rados V.–Kiss G. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!