Hírek

2005.01.11. 00:00

Szép város lesz újra Kolozsvár, a kincses város

BAMA

Útjavításra, lakásépítésre, a város tisztaságára, valamint a zöldövezetek karbantartására kívánja összpontosítani figyelmét az idén az új összetételű kolozsvári polgármesteri hivatal.

A szélsőségesen nacionalista Gheorghe Funar kiskirálykodásának hosszú korszaka után Emil Boc, a város új közigazgatási vezetője minden szempontból rendbe akarja tenni a kincses várost.

Boros János alpolgármester elmondta: az idei költségvetés 15 százalékát az utak javítására költik, ez alkotja a legnagyobb tételt. A terv ezúttal a különböző közművek közötti összehangolásra is kiterjed. Romániában pénzhiány miatt nagyon ritkán végeznek teljes körű felújítási munkálatokat, olyanokat, amelyek például a földbe lefektetett vezetékekre is kiterjednének.

Várhatóan a tömegközlekedés helyzete is javul majd, hiszen folyamatban van a helyi vállalat gépparkjának a felújítása. Ezenkívül tervbe vették a nyolcvanas években épített, azóta meglehetősen megrongálódott villamossínek kicserélését is. Már csak pénz kell a hiány helyett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!