Hírek

2005.01.11. 00:00

Parkfoglalók pusztítják a füvet Budán

Vajta Z.

Parkolónak használják az egyik budai parkot az autósok. A Lágymányosi híd budai hídfőjénél lévő Goldmann teret a térképeken és az önkormányzatnál is parkként tartják nyilván. Ám a valóságban ebből szinte semmi nem látszik. Az MDF fővárosi frakciója felszólította a XI. kerületet, hogy tiltsa ki az autókat, és állítsa helyre a megrongált parkot. Katona Kálmán képviselő szerint az önkormányzat és a rendőrség cinkosan szemet huny a pusztítás felett.

Lakos Imre alpolgármester elismeri, hogy tarthatatlan állapotok alakultak ki a Goldmann téren. Az önkormányzat már dolgozik a megoldáson. Rendelettel tiltanák meg a parkolást a zöldterületeken. Aki mégis megteszi, arra büntetést szabnának ki. Továbbá tavasszal rendbehozzák a parkot, mégpedig úgy, hogy ne lehessen oda autóval behajtani. Lakos Imre szerint a tiltás egymagában nem megoldás. Az önkormányzat ezért azt tervezi, hogy parkolókat alakít ki a környéken.

Buda egy másik részén, a Déli pályaudvar lépcsőinek tövében a gyalogosok haladását akadályozzák a parkoló autók. A napokban a közterület-felügyelők elkezdték kitűzni a szélvédőkre a büntető cédulákat. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!