Hírek

2005.01.21. 08:07

Nyáron elhagyná Berlint

Ma este Bayern München–Hamburg mérkőzéssel folytatódik a Bundesliga. Vasárnap a Hertha is pályára lép, ám a berliniek kezdőcsapatában Dárdai Pálnak továbbra sincs biztos helye. A középpályás amondó, ha nem változik a helyzete, nyáron klubot vált.

Szabó Tamás

– Az ősszel csupán hat mérkőzésen szerepelt kezdőként a Herthában. Falko Götz edző inkább Niko Kovacot favorizálta a középpályán. Tavasszal változhat a helyzet?
– A téli felkészülési mérkőzések alapján azt mondom, hogy nem. Mindig csereként, csak a második félidőben léptem pályára. Furcsa a helyzet, amióta Berlinbe jöttem először fordul elő, hogy nem én vagyok az első számú játékos  a posztomon.

– Türelmes?
– Nincs problémám a helyzettel, másrészt viszont, ha semmi sem változik, akkor nyáron váltani fogok. Huszonnyolc éves vagyok, nem szeretnék a Hertha kispadján megöregedni. Tudja, a focisták előbb öregszenek, ha csak csereként számítanak rájuk.   Én a legjobb korban vagyok, olyan helyen szeretnék játszani, ahol jól érzem magam. Mint egyébként korábban Berlinben.
– Magyarán hibázott, amikor tavaly nyáron 2007-ig meghosszabbította a szerződését a Herthánál…
– Nem csak magamra gondoltam, ezért írtam alá újabb három évre. Nekem családom van, a feleségem és a gyermekeim érdekeit is figyelembe kellett vennem. Remek helyen lakom Berlinben, semmire sincs panaszunk. Éppen ezért nyáron alaposan meg kell fontolnom mindent.

– Ha jól tudom, télen többek között a Norwich kereste. Anglia ideális helyszín lenne?
– Nem csak télen, már nyáron is számos ajánlatom volt, s valóban kerestek Angliából is. Higgye el, főképp a család szempontját veszem figyelembe akkor, amikor dönteni fogok.

Kapcsolódó cikkek:

Interjú Dárdai Pállal a Dunántúli Naplóban

A Hertha Berlin honlapja

Nemzeti Sport

Dárdai Pál

Született: 1976. március 16.

Posztja: középpályás

Korábbi klubjai: Pécs, BVSC, Hertha BSC

A magyar válogatottban 42 alkalommal lépett pályára, három gólt szerzett.

Ingatlanokat vásárol Pécsett, de a pénzügyekkel nem ő foglalkozik

– Rábíztam egy barátomra. A jövedelmem egy részét ingatlanokba fektettem. Pécsett építtettem egy családi házat. Nekem ez a város a mindenem, ha befejezem a pályafutásom, akkor az egész családdal ebben a házban fogunk élni.

309 milliót keres évente

A magyar középpályás értékét 3,5 millió euróra becsülik Németországban. Dárdai 1997-ben szerződött a Herthához, a tavaly nyáron kötött új szerződése alapján évi 1,25 millió euró (309 millió forint) üti a markát. A megelőző szezonokban 700-1,2 millió euró között keresett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!