Hírek

2005.01.18. 00:00

Metrót ásnak a Keletinél

Már építik a 4-es metrót a Keleti pályaudvarnál. Pontosabban az egyik mozgólépcsős kijáratát. Ezen át lehet majd lejutni a 2-es metróba is.

Vajta Zoltán

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Tegnap a Baross téren Demszky Gábor főpolgármester elégedetten nézte a fúrás kezdetét
[/caption]Már dolgoznak a Keleti pályaudvarnál azok a munkagépek, amelyek a 4-es metró állomásait fogják építeni. A Baross téren bárki megnézheti, milyen felfordulással jár a metróépítés az elkövetkező öt évben. Ha elkészül a kijárat, itt lehet lejutni a 2-es metróba mindaddig, amíg el nem készül a 4-es metró állomása. Azt ugyanis a jelenlegi megálló fölött helyezik el.
A hatalmas markológép huszonhárom méter mély, keskeny árkot váj a földbe. A rést betonnal öntik ki, s ez adja majd az építmény falait. Ezután szedik ki a falak közül a földet. Ekkor fentről látni lehet majd a 2-es metró alagútját. Az építkezés egész évben tart. Mintegy hárommilliárd forintot költenek rá, s egyúttal előkészítik az alagút fúrását Budán. Aknát építenek az Etele téren, ahol majd leeresztik a fúrópajzsot. Az alagút két év alatt éri el a Keleti pályaudvart. Közben a 4-es és a 2-es metróba is új járműveket vásárolnak.  Mindkét alagútban egyforma vonatok járnak majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!