Hírek

2005.01.12. 00:00

Megszépül Pesthidegkút

Bár még kérdés, hogy mikor, biztosan megújul a pesthidegkúti városközpont.

Vultur Csaba

[caption id="" align="alignleft" width="240"] Horváth István kerületi lakos szerint jelenleg még kisvárosias hangulata van a környéknek
[/caption]A II. kerületi önkormányzat tervei szerint a Máriaremetei–Hideg-kúti–Ördögárok utca környékén körforgalmat alakítanak ki. A jelenlegi egyetlen élelmiszer-áruház helyett többet nyújtó szol-gáltatóközpont segítené a környéken lakókat.

A most lepusztult városközpont közlekedési adottságai igen jók: itt ér véget az 56-os villamos pályája, a közelben van a felújított buszpályaudvar is. A városhatáron túlról gépkocsival érkezőket P+R parkoló várja, amit fej-leszteni fognak. Az önkormányzat a terület átalakításába vállalkozó partnerek bevonását tervezi. Minthogy a kerületnek a környéken vannak ingatlanjai, ezek beépítéséért cserébe azt várnák a partnertől, hogy elkészítse a körforgalmat a Hidegkúti útnál.

– A körforgalom megépítése azért jó megoldás, mert folyamatosan engedi a forgalmat. Fontos szempont a természeti környezet védelme. Korlátozzák az új épü-letek magasságát is – mondja Beszédes Rita, a II. kerület főépítésze.

– Pesthidegkút kertvárosias környezete nem tűrne meg itt irodaházat, de magas lakóházakat sem. Az önkormányzat arra törekszik, hogy megegyezzen a környéken álló boltok és más ingatlanok tulajdonosaival.

A kerület másik nagy pesthidegkúti beruházása a Szabadság úti régi sporttelep megújítása. Az új létesítményt magánberuházók segítségével építenék át. Az összesen 9 hektáros területen futballpálya, uszoda, tenisz- és squashpályák lennének. A tervek szerint a kör-nyékbeli óvodások és iskolások ingyen kedvezménnyel használhatnák a létesítményeket. A terület egy részét magánbefektetők kapnák meg, cserébe ők építenék fel a kerületi sporttelepet.

Vultur Csaba -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!