Hírek

2005.01.22. 07:55

Megkezdődött a rali-vb

Kocsis Máté

Szokás szerint a Monte-Carlo-ralival kezdődött meg tegnap az idei világbajnoki sorozat. Úgy kezdődött, ahogy tavaly véget ért: Sebastien Loeb (egyelőre még csak rész-) sikerével.

Összesen 34 autó vesz részt a kis hercegség környéki száguldozásban. Az első gyorsaságit a címvédő Loeb nyerte a szintén világbajnok Citroën Xsara WRC-vel, míg második a még a tavalyi autó módosított verziójával harcba szálló Petter Solberg lett Markko Martint megelőzve. A második szakaszon már Marcus Grönholm volt a leggyorsabb, míg Loeb csak a harmadik időt autózta, kettejük közé pedig a Citroën új szerzeménye, Francois Duval jött be. A pénteki utolsó két szakaszra aztán helyreállt a rend, hiszen megint Loeb célba érkezésekor mutatta a legkevesebbet az óra. Az összetettben Loeb áll az élen, Duval, Grönholm és Solberg előtt. Meglepetésre a Ford első számú versenyzőjévé előlépett Toni Gardemeister viszont jelenleg megelőzi elődjét, Markko Martint. Ma öt gyorsasági vár a mezőnyre, ami jelen esetben 128,5 kilométerrel egyenlő. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!