Hírek

2005.01.21. 00:00

Meggyilkolt csecsemőket keresnek

K. P.

Békéscsaba Jamina városrészé-ben a rendőrök ásattak a minap, hogy csecsemőholttest-maradványokra bukkanjanak. Felmerült a gyanú ugyanis, hogy egy vagy két újszülöttjét évekkel ezelőtt megölte az ott (is) lakó anya, majd a tetemeket elásta a ház udvarában.

– Amikor a rendőröket megkérdeztem, mit keresnek, azt
a választ kaptam: biztos, hogy nem Attila sírját – ecseteli az egyik szomszéd, amikor a környékre érkezünk. – Mivel az udvari favécé körül szedték ki a földet, gondoltuk, hogy csecsemőholttestet keresnek.
– Beszélnek itt egy, két és három újszülött ugyanazon anya általi megöléséről is – mondják a közeli kocsmában. – Az is szárnyra kelt, hogy az egyik baba eleve halva született, és csak az évekkel később világra jött, majd meggyilkolt másik volt életképes.

– Ami tény, a most 27 éves nőnek egy 7-8 év körüli gyer-meke van – közli az utcán egy idősebb férfi a kerékpárjáról leszállva. – Nem irigylem a rendőrséget, hogy évek múltán kell kiderítenie az igazságot, hogy mi is történt a babákkal.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon elmondták: valóban elkezdték felkutatni az esetlegesen meggyilkolt újszülött vagy újszülöttek maradványait, de egyelőre nem jártak eredménnyel. Ennek ellenére az adatgyűjtések és a tanúkihallgatások alapján továbbra is emberöléssel gyanúsítják a 27 éves békéscsabai nőt. Azt a rendőrségen is megerősítették, hogy több évvel ezelőtt történtekre kell most fényt deríteniük. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!