Hírek

2005.01.19. 08:04

Két utazás között, költözés előtt

Már a múlté a szeptemberi nyaralás, az olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin november óta már másodszor edzőtáborozik Dunavarsányban. Hét végén pedig egy újabb utazás vár rá és a csapatra.

Schiller Zsolt

[caption id="" align="alignleft" width="100"] Az olimpiai bajnoknő 2005 elején újult erővel kezdte meg a felkészülést. Igaz, gondolatai a költözés körül járnak.
[/caption]A kajak-kenu válogatott tagjai az elmúlt évekhez hasonlóan január elején ismét Ausztriába, Altausse-ba mennek egy hétre. A sítáborban nem csak móka és kacagás vár a fiúkra, mert rendre kemény sífutóedzést is tartanak.

Míg a lányok inkább csúszkálnak a lejtőkön.
– Elmúlt a pihenés, már másodszor gyötörjük egymást Varsányban – kezdte a bajnoknő. – Jól jön ez a kikapcsolódás, vasárnap megyünk  és szombaton jövünk. Nem szeretem a sífutást, azt inkább kihagyom, inkább a lesiklást választom. Persze csak óvatosan és nem túl veszélyes pályán. Következő hétfőtől pedig visszaköltözünk a Rómaira és folytatjuk az erősítést, a futást és az úszást.

– Korábban arról beszélt, hogy karácsony környékén másfajta költözésben is része lehet.
– Sajnos ez megint csúszik, mert még akad munka. Most fejezik be a burkolást és teszik helyére a konyhabútort, de nemsokára minden rendben lesz. A konyhára és fürdőszobára igazán büszke vagyok, mindkettő nagyon szép, de az egész hangulatos otthon lesz. A kerti munkát már felosztottuk a párommal, ő nyírja a füvet, én ápolom a virágokat. Hét végén ott aludtunk, és bevallom, alig várom a valódi költözést. S akkor már csak egy kutya hiányzik majd a házból: terveink szerint egy angol buldog.

Születésnap

Tulajdon- képpen csak négyévente van valódi születésnapja. Éppen február 29-én született. Van, aki 28-án, mások pedig március elsején köszöntik. Szökőévben – ha úgy tetszik, olimpiai esztendőben – még jobb a helyzet, ugyanis három napon keresztül kapja a jókívánságokat. Tavalyi születésnapja különösen emlékezetes marad, mert Dél-Afrikában töltötte. Idén vélhetőleg itthon ed- zőtáborozik majd február végén.

Kovács Katalin

Született: Budapest, 1976. február 29.

Magasság/Testsúly: 173/64

hobbi: kirándulás, olvasás, fotózás, piknikezés

Klubjai: Bp. Spartacus, UTE, MTK

Nevelőedző: Bódi Csilla, Schmidtné Pavlovics Angyal

Edzői: Schmidtné Pavlovics Angyal, Fábiánné Rozsnyói Katalin

Pályafutás kezdete: 1987

Eredményei: Olimpiai bajnok, háromszoros olimpia ezüstérmes, tizenkétszeres világbajnok, nyolcszoros Európa-bajnok, az Év sportolója (2002)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!