Hírek

2005.01.04. 00:58

Keresztül Magyarországon

BAMA

Tarnadob MUNKÁBA ÁLLTAK
Hétfőtől munkába állt Tarnadobon az a tizennyolc közhasznú foglalkoztatott, akiknek munkavégzéséről a közmunkatanács pályázat útján döntött. A befogadófalu-program keretén belül január 3-ától tizennyolc, míg január 10-től újabb tizennyolc helybeli foglalkoztatására nyílt lehetőség. Az első munkanap az orvosi alkalmassági vizsgálatok és az eszközök beszerzésével telt. (ss)

Szentes GYÓGYFÜRDŐ
Egyéves felújítás után megnyílt a szentesi termálgyógyfürdő. A 122,5 millió forintos beruházási költségekből felújították a gyógyászati részleget és egy új, tizenkét ágyas nappali szanatóriumot is létrehoztak. Javultak a mozgáskorlátozottak közlekedési feltételei is. (fc)

Debrecen  KARÁCSONYFA-BEGYŰJTÉS
Debrecenben a megszokottnál korábban kezdték meg a kidobott karácsonyfák összegyűjtését. Idén mintegy 60–70 tonna fenyőfa begyűjtésére készül az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. A komposztálótelepre szállított karácsonyfákat a közparkokban humuszként fogják hasznosítani. (fc)

Sopron  TAKARÍTÁSI GOND
A soproni Kertvárosi utca lakói egy évtizede hiába próbálnak társaságot alapítani az utca portalanítására. A családi házas környezetben épült társasház lakásainak tulajdonosai sokallják az önrész közel kétszázezer forintos nagyságát. (szl)

Kecskemét BARAKKBONTÁS
A kecskeméti önkormányzatnak nyolcvanötmillió forintjába kerül a műkertvárosi barakklakások kiürítése, de a bontás is megkezdődött. A változtatással a legtöbb ott lakó család is egyetértett. A bérleti szerződéssel rendelkezők választhattak: pénzt vagy cserelakást kértek cserébe. (szl)

Kaposvár VADÁSZAT
Száz éve még évente tizenegy vaddisznót ejtettek el Somogy megyében, ma ez a szám meghaladja a nyolcezret. A vaddisznó vadászata egész évben folyamatos. Az igazi idény azonban az év elejére tehető, ilyenkor indulnak a hajtások. (szl)
 
Szerencs ÚJ TŰZOLTÓAUTÓ
Pályázat útján, illetve a város és térsége településeinek tizenhatmilliós hozzájárulásával jutott hozzá egy új tűzoltóautóhoz a város. (szl)

Nyíregyháza  NÉPESSÉG
Nem csökken a település lakosainak száma. Az elmúlt évben ugyanannyi gyermek született, mint ahányan meghaltak a megyeszékhelyen. A városban az előző évihez képest kevesebb volt a temetések száma, a csökkenés aránya megegyezik a négy-öt százalékos országos átlaggal. (szl)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!