Hírek

2005.01.07. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Mosonmagyaróvár ÖREGEK OTTHONA Az egykori Korona szállóból emelt szintű idősotthont alakít ki a barokk műemlék épület tulajdonosa, a Ro-nex Kft. A patinás épületben harmincöt lakrész épül, lesz nővérszoba, orvosi rendelő, imaterem és kegyeleti szoba, közös ebédlő, kávézó és foglalkoztatóhelyiség is. A tervek szerint az otthon 2006 tavaszán nyílik meg. (mj)

Salgótarján HÍD Mostantól új híd köti össze a vasúti fővonal fölött a közelmúltban felépült kereskedelmi központot a közeli Gorkij lakóteleppel.
A negyventonnás, harminchat méter hosszú gyalogoshidat a MÁV Hídépítő Rt. készítette és szállította a rendeltetési helyére. (mj)

Gyöngyöstarján PÁLYÁZAT Jelenleg a művelődési ház nagytermét használják sportfoglalkozásokra főként az általános iskolások. A település ezért több mint ötszáz négyzetméter alapterületű közösségi sportlétesítményt akar felépíteni. Ennek kivitelezéséhez pályázaton szeretnének támogatást kapni. A komplexum kiviteli tervei elkészültek. (mj)

Kiskunfélegyháza IDEGENFORGALOM A város vezetése úgy döntött, hogy az egykori Bem József Laktanya élelmezési raktárának két telephelyét gyógyturisztikai központként fogják hasznosítani. A laktanyához tartozó Honvéd Sporttelep további tizenöt évig fennmarad. A tervek szerint később sportcsarnokot létesítenek a helyén. (mj)
 
Vereb FALUSZÉPÍTÉS A Fejér megyei falu központja az elmúlt években jelentősen megváltozott. Új fahidak épültek, fa virágosládákat helyeztek ki az utcákra. Idén a település fejlesztése tovább folytatódik. A nehéz anyagi helyzetben lévő önkormányzat egy pályázat nyerteseként a Velencei-tó–Vértes Területfejlesztési Tanácstól öszszesen 2 millió 250 ezer forinthoz jutott. (mj)

Hajdúböszörmény ADAKOZÁS Boros Pál gumijavító mester ajándékként téli gumival szerelte fel a helyi mentőállomás autóit. Most már biztonságosabban közlekedhetnek az orvosok és ápolók a csúszós utakon. A mester az adakozását megyei, sőt országos szinten is követendő példának szánja. Egyetlen kikötése volt: a gumiknak a Hajdúböszörményben szolgálatot teljesítő járműveken kell maradniuk. (mj)

Szeged FŰTŐMŰVEK Összesen hat darab, elektromos áram és hő termelésére egyaránt használható gázmotoros fűtőművet telepít a Szegedi Hőszolgáltató Kft. A berendezést várhatóan az első fél év végig helyezik üzembe. A beruházás 1,4 milliárdos költségét saját forrásaiból
és bankhitelből fedezi
a cég. (fc)

Pécs MENTŐCSAPAT Két pécsi tagja van annak a tizenkét tagú magyar speciális mentőcsapatnak, amely előreláthatólag két hétig marad Srí Lankán. Ma utaznak el a szökőár sújtotta térségbe, ahová nem csak egészségügyi felszerelést, de takarókat és sátrakat is visznek magukkal. A pécsi tagok dr. Bóna Ernő mentőorvos és Kisnagy Gyula mentős szakápoló. (aa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!