Hírek

2005.01.20. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Kecskemét TÁVHŐSZOLGÁLTATÁS
Kecskeméten ebben az évben másodszor emelkedett a távhőszolgáltatás díja. A készenléti díj január 1-jén életbe lépett 6,8 százalékos emelése után a város képviselő-testületének szerdai ülésén a hődíj 3,4 százalékos növeléséről született döntés. (szpa)

Szolnok EMLŐSZŰRÉS
Márciusban költözhet a Mamma Klinika. Hosszú ideje folynak
a tárgyalások az emlőrák-szűrés átköltöztetéséről Szolnokon. Úgy tűnik, végre megoldódik a kérdés, s márciustól a Hetényi kórházban működik tovább a Mamma Klinika. A MÁV Kórház pályázaton nyerte el az emlőszűrési feladatellátás jogát. A szűrést alvállalkozóval, a Mamma Klinika Rt.-vel végezteti a kórház. (szpa)

Szekszárd VÁLTOZÁS
Január 1-jétől megszűntek a megyei statisztikai hivatalok. Helyettük régiós igazgatóság alakult. A megyeszékhelyen a korábbi KSH megyei igazgatósága helyett képviseletet hoznak létre február 15-ig. A regionális átszervezésre kormányhatározat kötelezte a Központi Statisztikai Hivatalt. Az átszervezés nyomán Szekszárd a pécsi régiós igazgatóság hatáskörébe tartozik. (szpa)
 
Pécs KORSZERŰSÍTÉS
A távfűtési rendszer korszerűsítése nyomán 76 hőközponti épület szabadul fel az elkövetkező években. A frekventált helyen található méretes ingatlanokat a hőszolgáltató hasznosítja, átépíti társasházakká, sportlétesítményekké, parkolóházzá. Az engedélyezési fázisban lévő tervek szerint az egyik épületben templomot alakítanak ki. (me)

Szeged POSTA
Lehúzta a rolót a rókusi kisposta. Nem akartak az elavult helyiség felújítására költeni. Közel hetvenéves működés után zárt be a szegedi 5. számú kisposta. Dolgozói ezen a héten már az újonnan kialakított, Csaba utcai hivatalban fogadják az ügyfeleket. (szpa)
 
Székesfehérvár FŰTÉS
A januári szokatlanul enyhe időjárás miatt 25-30 százalékkal kevesebb energiát használtak el abban a húszezer lakásban, amely a távfűtési rendszerre van kötve. Így a januári számla ezer forinttal kisebb lehet, mint a decemberi. A megtakarítás a fogyasztónál jelentkezik, emelte ki Pájer Sándor, a Széphő Rt. hőszolgáltatási vezérigazgató-helyettese. (szpa)

Sopron PÁLYAKEZDŐK
Sopron körzetében négy év alatt duplájára nőtt a munkanélküli pályakezdők száma. Tavaly szeptember és november között 6,3 százalék volt hazánkban a munkanélküliségi ráta – áll a statisztikai hivatal jelentésében.  (szpa)

Kaposvár SZEGÉNYSÉG
Emelkedik a szegények száma Somogy megyében a statisztikai hivatal legfrissebb adatai szerint. „Az elmúlt 3 évben folyamatosan nőtt a szegények száma, aminek egyik fő oka
a munkanélküliség” – mondta Illyés András, a KSH Pécsi Igazgatóságának vezető főtanácsosa. Jelenleg 78000 forint az átlagos megyei kereset, míg az országos átlag 91400 forint, ezzel Somogy az utolsó helyen áll az országos ranglistán. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!