Hírek

2005.01.27. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Bezenye ÉLMÉNYVÁROS
120 hektáron elterülő élményváros építését tervezi egy osztrák befektetőcsoport Bezenyén. Élménypark kialakítását tervezik a hármas határ mentén, kapcsolódva a sokat emlegetett Eurovegashoz az M15-ös autóút másik oldalán. (szpa)

Szeged POSTA
Két új postai létesítményt is avattak Szegeden. Átadták az iparvárosba költöztetett feldolgozóüzemet, s hivatalosan is felavatták
a Csaba utcai 6. számú tanpostát. (szpa)

Debrecen PARLAGFŰ
A parlagfű-mentesítést az állam nem támogatja Debrecenben idén sem. Az önkormányzat tavaly saját forrásból végeztette el, és valószínűleg idén is a költségvetésben kell erre pénzt elkülöníteni. A parlagfű irtására az adófelajánlásokból 1,1 milliárd forint áll rendelkezésre 2005-ben. (szpa)

Gyöngyös KERÉKPÁRÚT
Gyöngyös város képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntött a Mátrafüred–Mátraháza között kialakítandó erdei kerékpárút megépítéséről. A beruházásra már korábban is készült tervezet, ám azt nem támogatták, mert a nyomvonal egy szakasza a Mátrai Tájvédelmi Körzet védett és fokozottan védett területét is érintette. (szpa)

Miskolc LAKÁSKONCEPCIÓ
Ötéves ciklusokban alkot a megyeszékhely lakáskoncepciókat: 1995 és 2000 után immár itt a 2005-ös keltezésű. Kiderül belőle: a városban a népesség és a lakásszám is csökken, ám az utóbbi jobban. A magasabb komfortfokozatú lakások száma az értékesítések révén csökkent a megadott időszakban. (szpa)
 
Kaposvár REKLÁM
Érdekes kezdeményezés a tanóra, melynek keretében megtanítják a diákokat arra, hogyan igazodjanak el a reklámok világában. Somogyban nem talált követőre, szükségességéről megoszlanak a vélemények. Vannak erre irányuló tanóra- kísérletek, de ez a tantárgy a tanmenetbe nem fér bele, és szaktanár sincs hozzá. (szpa)
 
Pécs GYEREKTÁBOR
Jó ideje értékesíteni kívánja, de még mindig a pécsi önkormányzaté a fonyódi gyerektábor. A közgyűlés döntése alapján ismét kiírják az árverési eljárást huszonkétmillió forint értékben. Az ár csökkentését indokolta, hogy az öt éve üresen álló, több mint kétezerhatszáz négyzetméteres ingatlan állaga időközben alaposan leromlott.  (nysz)

Szombathely POLGÁRŐRSÉG
Tíz- éves a Vas Megyei Polgárőr Szövetség. Ez alkalomból jubileumi megemlékezést tartottak. Bősze István, az egervölgyi és Nagy Rezső, a celldömölki egyesület elnöke aranyfokozatú polgárőr-érdemkeresztet kapott. A megyében kilencvenkét egyesület 3640 polgárőre vigyáz ma a lakosok nyugalmára. (szpa)

Tamási SZEMÉTSZÁLLÍTÁS
Második nekifutásra fogadta el a közgyűlés az idei új szemétszállítási díjakat: húsz százalékkal emelkedett a tavalyihoz képest a hulladékszállítás díja Tamásiban. Hajdics József polgármester elmondta: a növekedés a korábbi években meghatározott ütem szerint történt. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!