Hírek

2005.01.31. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Parádsasvár TERMELÉS Újraindult a termelés a felszámolás alatt álló parádsasvári Parád Kristály Manufaktúra (PKM) Rt.-nél, tájékoztatott Pintér Benedek, a cég felszámolóbiztosa. Egyelőre csupán a teljes kapacitás 20 százaléka üzemel, ami két kisebb kemence begyújtását és 50 ember foglalkoztatását jelenti. (szpa)

Kaposvár KEGYELEM Simek Kittihez hasonlóan elnöki kegyelmet kapott egy másik, ugyancsak Somogy megyében élő fiatal nő is, aki meggyilkolta a férjét. A kaposvári fiatalasszony férje a fizetése nagy részét játékgépeken költötte el, és rendszeresen bántalmazta is a nőt. A végzetes napon, tavalyelőtt októberben, hazaérve azon dühödött fel, hogy kevés a vacsorája. Emiatt rátámadt a feleségére, majd az anyósára is, akit fojtogatni kezdett. (szpa)

Debrecen ISKOLÁK A debreceni önkormányzat évről évre kiadványt jelentet meg, ami segít a szülőknek az iskolák közötti eligazodásban, hogy melyik iskolába írassák gyermekeiket az óvodai évek után. Debrecenben 43 általános iskola működik, ebből az önkormányzat fenntartásában 33 általános és 4 speciális képzést folytató intézmény van. (szpa)

Szombathely JUBILEUM A Szombathelyi Televízió február 4-én ünnepli fennállásának tizenötödik évfordulóját. Ezen a napon lehetőséget kínálnak, hogy a lakosság közelről is megismerhesse a szerkesztőség munkáját. Várják a kíváncsi iskolai csoportok jelentkezését, akik délelőtt 10-től 12-ig, a felnőttek délután 2-től 5-ig járhatják be az épületet. (szpa)

Szolnok PÁLYÁZATI PÉNZ Az utolsó PHARE-pályázaton 64 millió forintot nyert az oktatás színvonalának javítására a Kölcsey Ferenc általános iskola. A 10 milliós önkormányzati önrésszel együtt ez lehetővé tenné az épület felújítását és bővítését, a színvonalas munka feltételeinek javítását. A közgyűlésben most egyeztetni próbálják a véleményeket a pártok frakciói, illetve képviselői. (szpa)

Szekszárd HÍD Nem úszták meg az önkormányzatok az iparűzési adó visszatérítését a szekszárdi Duna-híd építésében részt vevő cégeknek. A 2003-ban átadott új Duna-hidat és az M9-es utat építő cégek összesen több tízmillió forint többlet iparűzési adót fizettek be Bogyiszló, Dusnok, Fajsz, Szekszárd, Tolna önkormányzatának. (szpa)
Barcs KIKÖTŐ Vasúti vágányokat venne a MÁV Rt.-től a barcsi önkormányzat. Ha sikerül nyélbe ütni az adásvételt, soványabb lesz a vasútállomás és szélesebb a város birtokában lévő Dráva-part. Erre terjeszkedhet a barcsi hajókikötő. Feigli Ferenc polgármester négy fölöslegessé vált vágánypár sorsáról egyezkedik a MÁV-val. (szpa)

Makó VÁRAKOZÁS Új rendelet született Makón: a nehéz teherjárművek két óránál tovább nem állhatnak közterületen. Azt szeretné elérni az önkormányzat, hogy a teherautókat, kamionokat a tulajdonosaik ne az utcán tárolják, ne akadályozzák a forgalmat. A fuvarozók szerint nehéz betartani az új rendeletet. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!