Hírek

2005.01.18. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Fotókiállítás
Nagy Gábor Tamás kerületi polgármester január 21-én, tizennyolc órakor nyitja meg Hagymás István Lendván élő fotóművész kiállítását a városháza épületében. (kg)

II. kerület Testületi ülés
Ülést tart a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat ma délután öt órakor a Közösségi Házban. A Rézsű utca tervezett meghosszabbítása és a Nagykovácsi út karbantartása lesz napirenden. (kg)

III. kerület Képek Óbudáról
Nevezetességeket ábrázoló képeslapsorozat található a kerület honlapján (www.obuda.hu). A Fő térről, a Kéhli Vendéglőről, az Aquin-cumról vagy éppen a Zichy-kastélyról készült képek levélként is továbbküldhetők. (kg)

IV. kerület EGYESÜLET
A közelmúltban megalakult az Újpesti Partőrség Társadalmi, Kulturális és Művészeti Egyesület. A szervezet a környezetvédelem támogatását, a vízi biztonság segítését, valamint kulturális események szervezését tekinti céljának. (nvzs)

V. kerület Jelölés
A kerületiek javaslata alapján idén március 15-én ismét sor kerül a Pro Civibus kitüntetések átadására. A díj adományozására
a javaslatokat január 28-ig kell eljuttatni a polgármesteri hivatalba. (vs)

VI. kerület Együttműködés Leccével
A terézvárosi képviselő-testület január 20-án tartja ülését. A napirendi pontok között szerepel az olaszországi Leccével kötendő megállapodás. (vs)

VIII. kerület ÖNKORMÁNYZAT
Csütörtökön rendkívüli ülést tart a képviselő-testület. A napirendi pontok közt szerepel az önkormányzat ingatlan vagyongazdálkodásának 2005. évi irányelve is. (dná)

IX. kerület TÁNCHÁZ
A Ferencvárosi Művelődési Központban szerdán este 8 és 11 között a Kolo együttes délszláv táncokkal és zenével várja
az érdeklődőket. (dná)

X. kerület ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓK
Elsősorban középiskolás fiatalok az elsősegélynyújtás alapvető ismereteit szerezhetik meg szerdánként 17-től 20 óráig a Kőbányai Szabadidőközpontban. (dná)

XI. kerület Asztmaklub
A betegség könnyebb kezelése érdekében klubot indított a Szent Imre Kórház Tüdőgyógyászati Osztálya. A foglalkozásokat minden hónap első szerdáján tartják a B épületben, 16 órától. (tt)

XII. kerület Gyorsmérleg
Az elmúlt évben az önkormányzat 6240 négyzetméter kátyút tömetett be, 1600 négyzetméter térkő burkolatú járdát készít-tetett, és 8160 négyzetméter útjavítást hajtatott végre. (vs)

XIII. kerület KITÜNTETÉS
A Magyar Kultúra Napja alkalmából Karácsony Sándor-díjban részesült Nyáry Tiborné, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanítónője. További négy kerületi pedagógust Arany Katedra Emlékplakettel tüntettek ki. (nvzs)

XIV. kerület BAJNOKSÁG
Tegnap kezdődött a zuglói teremlabdarúgó-bajnokság, amelynek keretében két napon át az általános- és középiskolások versengenek. (nvzs)

XV. kerület Összeírás Január
elseje óta 22 civil szervezet jelentkezett a kerületi önkormányzat felhívására, s tette hozzáférhetővé adatait a kerület honlapján. A kerület civil referense 85 levelet küldött szét, a statisztikai hivatal adatai szerint azonban 250 civil szervezet működik a kerületben. (pg)

XVI. kerület Testvérváros
A kerületi Fidesz azt indítványozta, hogy a testvérvárosi kapcsolatokat határon túli városokkal ápolják. Az első ilyen település a szlovákiai Ógyalla lenne. (pg)

XVII. kerület Felújítás
A képviselő-testület e heti ülésén dől el, hogy felújíttatják vagy eladják a Maros mozi épületét. A tervek szerint az épületben vetítőtermet, könyvtári olvasótermet alakítanának ki. (pg)

XVIII. kerület MADÁR
Egy emut vásárolt egy újsághirdetés nyomán a Vajk-szigeti általános iskola. A nagy testű madár a Fővárosi Állat- és Növénykertben lakik, ám sorsát a továbbiakban is figyelemmel kísérik. (vz)

XIX. kerület DÍJ
Dr. Hegyi Gabriella kispesti háziorvos, Kispest önkormányzatának képviselője lett az év embere. Frei Tamás egy évvel ezelőtt alapította a díjat. Száznál több szervezet ajánlhat arra érdemes embereket. (vz)

XX. kerület VILLAMOS
Tovább halogatják a pesterzsébeti tömegközlekedés átszervezését. Ahhoz, hogy fentmaradjon a villamoshálózat, a BKV szerint ötmilliárd forintos beruházásra lenne szükség. (vz)

XXI. kerület BÉRLAKÁSOK
A II. Rákóczi Ferenc út 93–95. szám alatti önkormányzati bérlakások közül a közelmúltban négy megüresedett. A bérleti jogot versenytárgyaláson lehet elnyerni. (vcs)

XXII. kerület TÁNCHÁZ
Január 22-én, szombaton ismét magyar táncházat rendeznek a KUSZÁ-ban. 16 órától a 4–7 éveseknek, 17 órától a 8–13 éveseknek, 18 órától
a 14 éves korosztálynak. (vcs)

XXIII. kerület BERUHÁZÁSOK
A képviselő-testület mai ülésén tárgyalnak Soroksár csapadékvíz-elvezetési problémáiról is. A beruházásokra fordítható összeg döntő részét erre, és az útfelújításokra költik. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!