Hírek

2005.01.12. 00:00

Kegyetlen támadás Érden

Súlyosan megsérült az a biztonsági őr, akit két lövés talált el Érden. A rablók a társára is tüzet nyitottak, de nem találták el.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="300"] A rendőrség helyszínelői vizsgálják, hogy pontosan mennyi lövés érte a pénzszállító autót
[/caption]Kiraboltak egy pénzszállító autót Érden, a K&H Bank fiókjának hátsó bejáratánál kedd reggel 8 órakor. A támadók hiába vitték el a meglőtt őrtől elvett táskát, pénzt nem sikerült zsákmányol-niuk. Bankók helyett iratok voltak benne. A három tettes autóval menekült, a járművet azonban alig néhány száz méterre a bűncselekmény helyszínétől otthagyták.

A vasúti töltés oldalában leállított Crysler utasterét felgyújtották, így nem maradt utánuk nyom. Az autót december 29-én lopták el Budapesten, tulajdonosa már aznap jelezte ezt a hatóságoknak.
A baseballsapkás, illetve maszkos rablók akkor csaptak le az egyik pénzszállítóra, amikor az épp jött kifelé a város központjában található bankból. Ketten azonnal tüzet nyitottak.

Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerint géppisztolyt használtak a tettesek. Úgy tudjuk, a másik fegyver szintén géppisztoly volt, ám kisebb kaliberű. A 37 éves őrt két lövedék találta el. Egyik a combján, a másik a hasán. Őt súlyos sérülésekkel kórházba vitték, állapota súlyos, de nem életveszélyes.

A rablók ezután rálőttek a pénzszállító autóban ülő kísérőre is. A lövedék azonban nem jutott át az üvegen, így a 39 éves férfi nem sérült meg.
A rendőrség szerint csupán négy lövés dördült el. Vagyis nagyon pontosan kellett célozniuk a tetteseknek.

A bankfiókot a történtek miatt nem zárták be. A pénzintézet hátsó bejáratánál ugyan elkerítették a helyszínt, de az ügyfélforgalmat ez nem zavarta. Csak egy-két lézengő helybeli próbált a lakótelepi szűk utcán továbbmenni, ám a rendőrök elküldték őket.

A pénzintézet egy üzletház alsó részében működik, egy lakóteleppel szemben. A rendőrség szerint több tanú is látta, hogy mi történt, őket sorra hallgatják ki a nyomozók.

A hatóság egymillió forint jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek, ezt az összeget egymillió forinttal a pénzszállító cég is megtoldotta.

Hasonló támadások

2004. augusztus 9.: géppisztolylyal lőttek egy pénzszállító autóra Budapesten, a Szerémi úton. 2003. május 12.: géppisztollyal kiszállásra kényszerítették autójukból a pénzszállítókat Aszódon.

2003. február 13.: Székesfehérvárott, az M7-es csomópontjában fegyverrel fosztott ki három rabló egy pénzszállítót. 2002. október 27.: Budapesten, az Egér úton géppisztollyal és kézigránáttal raboltak ki egy pénzszállítót.

Nagy Eszter Dóra -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!