Hírek

2005.01.20. 00:00

Kegyelmet kapott

Címkék#Vélemény

A köztársasági elnök hétfőn aláírta Simek Kitty kegyelmi kérvényét. A döntés akkor válik jogerőssé, ha ellenjegyzi az igazságügy-miniszter.

Szemán László

Petrétei József igazságügy-miniszter ellenjegyzésére vár a tót-újfalusi Simek Kitty kegyelmi kérvénye. A nevelőapja megölése miatt jogerősen 26 hónap börtönre ítélt lánynak decemberben kellett volna bevonulnia büntetése letöltésére.

Kitty alig múlt 14 éves, amikor a nevelőapját annak pisztolyával lelőtte. Ügyvédje, Morvai Krisztina a köztársasági elnöknek címezve az Igazságügyi Minisztériumban (IM) nyújtotta be azt a kegyelmi kérvényt, amelyet Kitty saját kezűleg írt. Úgy tudjuk, az IM támogatta a kegyelmet, így hétfőn Mádl Ferenc alá is írta azt.

Az irat tegnap még nem ért vissza a minisztériumba, a sajtóosztályon egyébként is azt közölték, hogy kegyelmi ügyekben soha nem adnak felvilágosítást, így most sem teszik azt.

Egyetért Ön Mádl Ferenc döntésével?
Írja meg véleményét a vélemény rovatunkba!

Családi okok

Úgy tudjuk, Simek Kitty családi okokra hivatkozva kért kegyelmet Mádl Ferenc köztársasági elnöktől. Súlyos beteg édesanyját, aki nem tud egyedül gondoskodni magáról, ő látja el. Azonkívül ott van

hét hónapos kislánya, aki szopik. A gyerek édesapja munkanélküli. A kegyelem a főbüntetés elengedésére vonatkozik, azaz a lány három évig a közügyektől való eltiltás hatálya alatt áll. Továbbra is büntetett előéletűnek számít majd.

A döntés akkor válik jogerőssé, ha ellenjegyzi az igazságügy-miniszter. Szemán László -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!