Hírek

2005.01.03. 00:00

Kecskék eszik meg a karácsonyi fenyőt

Kováts A.

Lelkesen rágják le Soltész János (57) kecskéi a fenyőfák tűleveleit. Karay Zsófia biológus ötlete nyomán immár második éve érkezett több teherautónyi hulladék tűlevelű a népszigeti kecsketartóhoz.

Budapesten egyedül itt állnak készen a kecskék a több ezer köbméternyi eladatlan fenyő elfogyasztására. A XIII. kerület a parlagfű vegyszermentes irtása céljából adott engedélyt a kecsketartásra. Az állatok szaporodnak és legelik a parlagfüvet, ami mit sem árt nekik, de egész évre nem elég takarmány. Ezért szívesen fogyasztják az illatos tűlevelűt. A normann fenyő selymes levelei, az erdei és a feketefenyő hosszú tűi vagy a luc apró levelei éppúgy eltűnnek a fogaik közt, mint az ezüstfenyő kemény ágai és levelei – magyarázta a biológusnő. – Jelenleg 37 kecskénk van, élükön Vili, a vezérbak – büszkélkedett János. Szerte a városból jönnek családok, hogy az állatokat simogassák és kecsketejet vigyenek. Literjét 350 forintért tudjuk adni – fűzte hozzá.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!